Juttunäytteet

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Onko soittimella sielu ja jos on, niin onko se lähtöisin soitinrakentajalta vai jääkö soittimeen jotain soittajasta?

Keikkailu Meksikossa sujuu, kun muistaa mikä on tärkeintä – sosiaalinen kanssakäyminen ja yhteiset ateriat! Äläkä häiritse gekkoa, se on sun puolella…

Ärripurria suututtaa se luovan toiminnan alho, jonka keskellä elämme. Aika, jossa laiskanpulskea keskinkertaisuus jyllää, eikä lahjakkuutta tunnisteta saati tunnusteta, vaatimisesta nyt puhumattakaan…         

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Baum Vega Wingman on muotokieleltään ja soundeiltaan tanskalaisen kitaramerkin oivallisesti laatima yhdistelmä tuttua ja samalla raikkaasti uutta. Hintaluokkakin on kukkarolle suopea, kiitos indonesialaisen alkuperän.       


Tämänkin  käyttökokeisiin perustuvan testiartikkelin voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Asiaa on tutkittu ja tutkittua on tulkittu. Alalla on korjattavaa, mutta mitä ja miten.


Tämänkin artikkelin voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Tilaa irtonumero kotiin kannettuna hintaan 12,70 € (sis-postikulut).

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Universal Audion SC-1 on itsessään aivan asiallinen perusmikrofoni, mutta täyteen kukoistukseensa se puhkeaa Hemisphere-applikaation avustuksella, kun mikrofonin voikin apissa vaihtaa aivan toiseksi ja etäisyyttä äänilähteeseenkin säädellä jälkikäteen. Huimaa.

ATC on todellinen konkari kaiutinvalmistajana, eivätkä kokeiltavaksi saadut SCM25A Pro Mk2 -monitorit jättäneet mitään arvailtavaa saati arvottavaa. Eikä tuolla hinnalla kyllä saakaan…

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

 

Väinö Karjalainen äänittää ja miksaa, soittaa ja tuottaa – mikäs siinä, kun matkassa on aimo annos musikaalisuutta, tekniikkaan pelotta suhtautuva asenne ja tarpeellinen annos tilanne- ja tyylitajua.

Mutta mikä onkaan session haastavin vaihe, jossa ne tiedot ja taidot punnitaan? 

 


Tämänkin haastattelun voit lukea Riffin printtinumerosta 2/2024.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Sennheiserin uudet huippukuulokkeet on suunniteltu äänityöhön sellaisiin oloihin, joissa ulkoisen äänen eristävyys ei ole ensisijainen parametri. 

Aivan omanlaisensa lisäulottuvuuden toimintaan tuo Dear Realityn VST-plugi, jonka käyttölisenssi toimitetaan kuulokkeiden mukana. Plugi luo kuulokekuunteluun virtuaalisen huonetilan, jolloin tilanne alkaakin muistuttaa kuuntelua kaiuttimilla. 

 

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Constellation on Meyer Soundin nerokas järjestelmä, jossa salin omaa akustiikkaa käytetään raaka-aineena keinotekoiselle jälkikaiunnalle. Näin kuivakka sali saadaan tarvittaessa soimaan pitempään ja rehevämmin, jolloin se sopii sujuvasti monenlaiseen toimintaan seminaareista poppiin ja klasarista rokkiin.

Akustisen suunnitelman Jyväskylän Paviljongin salin uudistukseen laati Akukon, teknisen järjestelmän toimitti Audico yhteistyössä Meyer Soundin kanssa.

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Vahvistimistaan ja kaiutinkaapeistaan tunnettu kotimainen Bluetone valmistaa myös efektipedaaleita – ja erinomaisin tuloksin niitäkin. Kitaralle ja bassolle suunniteltu Compura loistopeli!

Skippers' Amps on sekin suomalainen vahvistinvalmistaja, jonka tuotevalikoimassa on pedaaleita. Kokeiltavaksi saatiin Drive in Style – todella mainioksi osoittautunut overdrive!

Juttunäytteet
Riffi
2/2024

Puhuri-yhtyeen muodostavat rumpali Tomi Salesvuo, basisti Timo Luukkonen sekä Lauri Schreck, bändin laulaja-kitaristi. Puhuri julkaisi juuri uuden levyn, ja lisäksi Schreck on opetustyönsä ohessa kirjoittanut niin ikään juuri julkaistun, perusteellisen kitaransoiton oppikirjan. Siinäpä syytä kerrakseen haastattelulle.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Viidennen polven Evolution-langaton ei jätä sijaa jossitteluille.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Kitaroita, mielipiteitä, tarinoita soittimien takaa. Suomalaiset kitaristit esittelevät itselleen tärkeitä instrumentteja, ”elämänsä kitaroita”.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Kolmastoista kerta toden sanoo.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Äänitteitä, jotka kansa tuntee. Tuottajia, jotka ovat jääneet usein taustahahmoksi. Mielenkiintoisia tarinoita siitä, miten asiat johtivat toisiin asioihin ja päädyttiin ratkaisuihin

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Historiaa kirjoitetaan sivu kerrallaan: Mojave täysin uutta luoden, Shure vanhaa jalostaen.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Pelisäveltäjän tehtävä on yksinkertainen: tulee luoda tunnelmaan sopivaa musiikkia äänillä, joita on, ja erityisesti sellaisilla, joita ei missään ole.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Fender päätti purkittaa kaikki universumin kitarasoundit yhteen pedaaliin. Boss puolestaan avasi kokonaan uuden luvun kitarasyntikan historiaan.

Juttunäytteet
Riffi
1/2024

Mitä elokuvasäveltäjä tekee vapaa-ajallaan? No säveltää ilman elokuvaa.
Entä, mitä puuhaavat hittinikkarit puhdetöinään? Kritisoivat hittibiisikulttuuria…

Juttunäytteet
Riffi
6/2023

Yhdellä on vuosikymmenten kokemus tukenaan, toisilla nuoruuden energia ja ennakkoluulottumuus. Hienoa musiikkia syntyy niin monella reseptillä…

Juttunäytteet
Riffi  
6/2023

Fender Highway Dreadnought ja Blackstar St James 50/EL34 – miksi kopioida vanhaa, kun voi kerran tehdä uuttakin!

Juttunäytteet
Riffi
6/2023

"Luonnetta ja sitkeyttä kysytään, kun lunta tulee tupaan, rahaa ei ole ja A&R pyytää sitä seitsemättä versiota biisistä, jonka läpimenosta levylle – siis palkasta – ei edes ole varmuutta, kuvailee Pekka Ruuska musiikintekijän arkea nykymaailmassa.