Astia on raskaan sarjan studio

|
Image
 

Eteläisen Karjalan kunnailla kaikuvat muutkin kuin perinteiset kansansävelet. Raskaan poljennon tyyssijaksi kasvanut Astia-studio ja sen isäntänä häärivä Anssi Kippo ovat vakiinnuttaneet paikkansa metalliväen luotettuina.

Lappeenrantalaisen teollisuusalueen siimeksessä sijaitseva Astia-studio yllättää. Rujon verstashallin sivusisäänkäynti ei lupaile liikoja, mutta oven takaa aukeaa mittava, nykyaikainen ja ennen kaikkea viihtyisä studiomaailma, jonka siimeksessä on työstetty niin Idols-poppia kuin Children Of Bodomin, Impaled Nazarenen ja Teräsbetonin kaltaisia hevihirmuja.
– Tähän on tulossa täysimittainen esiintymislava äänentoistolaitteineen, esittelee Astian isäntä Anssi Kippo mittavasta studioremontista toipuvaa aulatilaa.

– Kun bändit viettävät viikkoja, jopa kuukausia studiossa, on treenaaminen hankalaa. Meillä uuden esiintymislavan myötä yhtyeet voivat studiotyön lomassa harjoitella keikkoja ja kiertueita varten, hioa uusia biisejä tai vaikka vaan jammailla muuten vaan.

Astia-studion tarina alkaa vuodesta 1995, jolloin Anssi Kippo pari vuotta harrastuspohjalta äänitettyään laittoi yrityksen pystyyn. Ensimmäiset studiotilat sijaitsivat Lappeenrannan keskustassa, mutta ne jäivät pian pieniksi toiminnan kasvaessa.
– Vuonna 1998 mietin, että sijoitanko tiloihin vai kalustoon. Tutkailin Suomen sen hetkistä studiotarjontaa sekä paikkojen puitteita ja päätin panostaa tiloihin.
Samana vuonna syntyivät kaupat kokonaisesta, yli 700 neliön teollisuushallista.

Studiotilojen lisäksi saman katon alle mahtuivat Anssi Kipon yksityisasunto sekä vuokralla oleva autokorjaamo. Alkujaan kiinteistöön rakennettiin pohjustukset kahdelle tarkkaamolle soittotiloineen. Vuosien myötä laajentunut studiokompleksi pitää nykyisellään sisällään aula-, majoitus- ja oleskelutilojen lisäksi yhteensä yhdeksän erillistä äänitystilaa, midistudiotarkkaamon sekä kaksi lähes identtistä, suurempaa tarkkaamoa. Toinen isoista tarkkamoista on Anssin itsensä käytössä, toisessa taas majailee vuokralaisena Teemu Myyryläisen luotsaama, studio- ja äänentoistopalveluita tarjoava Sonichouse TM -yritys.

Teksti: Pekka Nurmi, Kuvat: Jani Saikko / Astia-studio

Oheinen teksti on näyte artikkelista, joka on julkaistu kokonaisuudessaan paperille painetussa Riffi-lehdessä (numero 6/2006).

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.

Aiemmin julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

 
  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.