Galactic: Into The Deep

Image

New Orleansin funk-kollektiivi tarjoaa uusimmallaan varsin monipuolisen kattauksen modernia funk-pohjaista rytmimusiikkia. Vuonna 2010 ilmestyneen ”Ya-Ma-Kay” levyn tapaan myös nyt ovat monessa kappaleessa esillä vierailijat, osa tosin New Orleans -boksin ulkopuolelta.

Galacticin tunnetuin muusikko on rumpali Stanton Moore. Hänen soittotyylinsä mukaisesti myös Galacticin rootsit ovat New Orleans -perinteessä, mutta modernisti ilmaistuna. Levyllä kuultava soitto ja kappalemateriaali onkin rytmisesti monipuolista. Siellä täällä kuulee vivahteita esim. Meters-perinteestä (Long Live The Borgne -instrumentaalin Leo Nocentellimaisen niukka kitarateema esimerkkinä). Avausinstrumentaali "Sugar Dosie" puolestaan lyödään tiskiin räkäisellä Orleans-torvisatsilla höystettynä. "Buck 77" on lähinnä kuvailtavissa funkilla kompilla ratsastavaksi electronica-palaksi.

Levyn pääpaino on kuitenkin laulukappaleissa, joihin on löydetty mukaasti toisistaan poikkeavat solistit. Näistä kappaleista kolme on selkeämmin vanhaan souliin nojaavia.
J.J. Greyn tulkitsema "Higher and Higher" (ei se Jackie Wilson -klassikko) on sävellyksenä Otis Redding/Stax -vivahteinen, vaikka syntikka ujeltaakin futuristiseen tyyliin. Perinteisemmän soul-balladipuolen hoitavat Macy Gray nimibiisissä sekä Mavis Staples mediumslovarissa "Does it really make a difference" – molemmat sävellyksinä levyn parhaimmistoa.

Komeaa soittoa, hyviä laulajia ja mukavan monipuolisia kappaleita tarjoilee siis Galacticin ”Into The Deep”. Kannattaa tsekata.

Galactic: Into The Deep (Mascot, 2015) 

Into The Deep Levykauppa Äxässä