Planet Waves NS Capo Pro – lajinsa valio

|
Image

Capo ei ole kitaran oheistarvikkeena ole mikään uusi idea, eikä toimivan konstruktion suunnittelemisen pitäisi olla erityinen haaste valmistajille. Mekanismin täytyisi vain puristaa kielet otelaudan nauhoja vasten riittävällä voimalla ja kyllin tasaisesti jokaisella kielellä sekä sopeutua erimuotoisten kaulojen paksuuden ja leveyden muutoksiin eri asemissa. Siinä se.

 

Vaan eipä todella hyviä capoja tartu kouran täydeltä kun laaria kauhaisee, päinvastoin, helmet ovat harvassa täälläkin. Siksipä tervehdinkin ilolla Ned Steinbergin suunnittelemaa ja Planet Wavesin valmistamaa capoa, jossa näyttää olevan vissiä ideaa. 

 

 

NS Capo Pron erinomaisuus kulminoituu yhteen ominaisuuteen: sen voi stemmata riittävän hienovälitteisellä sormiruuvilla suoraan sopivalle tiukkuudelle mihin kohtaan kaulaa hyvänsä. Siten, että jokainen kieli soi särinöittä, ja mikä parhainta, vireessä. 

Koetin Capo Prota kahdella akustisella ja viidellä sähkökitaralla, joiden kileitykset, kaulojen mitat ja poikkileikkaukset ovat kaikki erilaisia. Jokaisessa tapauksessa Capo Pro passasi ensimmäisestä seitsemänteen nauhaväliin moitteetta, ja aina kiristyksen säätö kävi nopeasti ja täsmällisesti.  

 

Tällä suorituksella NS Capo Pro ottaa kokeilemieni capojen joukossa heti paikkansa kolmen parhaan joukossa. Siinä yhdistyvät Shubbin täsmällisyys ja G7:n helppokäyttöisyys. Kympin suoritus!

 

 

Hinta: < 20€

 

Lisätiedot: F-Musiikki

 

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.
Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta