Akai MPK 261, MPK 249 ja MPK 225 – ohjaimia tietokonemuusikolle

Image

Image

Akai tarjoaa tietokoneella työskentelevälle muusikolle kolmea eri mittaista, puolipainotettua koskettimistoa, joilla soiton ohessa voi ohjata monipuolisesti työaseman eri toimintoja. Näistä USB-liitäntäisistä ohjaimista kookkain on MPK 261 (61 kosketinta), välikoko MPK 249 (49 kosketinta), ja eräänlainen mini- tai matkamalli MPK 225 (25 kosketinta).
Kahdessa järeämmässä MPK-ohjaimessa on 16 MPC-sarjasta tuttua, värivaloin koodautuvaa naputtelu-padia, kun taas trion pikkuisimmassa vastaavia tyynykkeitä on kahdeksan. 


Jokaisessa ohjaimessa on kahdeksan kooderia, joilla voi säätää tietokoneessa pyörivää ohjelmaa lennossa. Näiden lisäksi MPK 261 ja MPK 249 on varustettu myös kahdeksalla liukusäätimellä.
Sekvensserin toisto-, stop-, ja kelauskomentojen lisäksi kolmikon näppäimillä voi myös lähettää tietokoneelle samoja komentoja joita kyseinen ohjelma ymmärtää näppäimistön oikotie-yhdistelminä.

Image

Image

Image


Akai MPK 261, MPK 249 ja MPK 225 toimitetaan tanakan ohjelmistopaketin kera. Mukaan kuuluvat Ableton Live Lite, Hybrid 3 by AIR Music Tech, SONiVOX Twist 2.0, SONiVOX Eighty-Eight Ensemble sekä Akai Pro MPC Essentials.

Lisätiedot: Studiotec