AKG K872 on uusi referenssitason kuulokemalli

Image

Rakenteeltaan suljetut K872-kuulokkeet ovat nyt valmistajansa huippumalli vaativaan ammattikäyttöön. 

Image

AKG kertoo kiteyttäneensä yli 70 vuoden aikana kertyneen osaamisensa näihin kuulokkeisiin, jotka on suunniteltu muusikoille, miksaajille ja äänittäjille kaikkein suurinta tarkkuutta ja erottelua vaativiin kuuntelutilanteisiin, oltiinpa sitten studiosessiossa tai live-keikalla, editoimassa tai masteroinnin parissa.

K872-mallia varten vasten suunniteltu ja valmistettu kuuloke-elementti on halkaisijaltaan 53 millimetriä, eivätkä monet muutkaan osat – kuten ultra-kevyt ja verkkokankaalla verhoiltu sanka sekä korvaa myötäileviksi muotoutuvat pehmukkeet – ole vakiotavaraa.
Kuulokkeet toimitetaan käytännöllisen kuljetuslaukun ja telineen kera.

Kuuloke-elementti on AKG:n historian suurin ja perustuu alkujaan K812-elementtiin. Valmistajan mukaan tarjolla on luokkansa paras dynamiikka-alue ja suurin headroom.
Elementin ytimessä on 1.5 Tesla -magneetti, vahvin tällä haavaa saatavissa oleva ratkaisu. Sen ansiosta audiolaadun kerrotaan olevan täsmällinen ja luonnollinen. 

Osansa äänenlaatuun on myös kuparipäällysteisellä alumiinilangalla käämityllä kelalla, jonka kahdella päällekkäisellä kerroksella saavutetaan erinomainen impulssivaste ja erittäin laaja toistoalue. K872 kattaa 5 – 54 000 Hz:n kaistan, valmistajan lupauksen mukaan luokkansa vähäisimmällä säröllä.

Uusi kotelomalli tekee suljetusta rakenteesta aiempaakin tehokkaammin ulkoisia ääniä vaimentavan, ja samaa päämäärää tukevat myös korvaa myötäileviksi muotoutuvat pehmukkeet, joita kuvaillaan miellyttäviksi pitkienkin työrupeamien aikana. Kuulokeosat on nivelöity sankaan mekanismilla, joka takaa sekä tiiviin tuntuman että mekaanisesti luotettavan käyttöiän vuosiksi eteenpäin.
Sangan asetukset saa lukittua kätevästi niin, että kuulokkeet istuvat passelisti seuraavallakin käyttökerralla.

Lisätiedot: Studiotec Pro Audio