Allen & Heath dLive -systeemiin uusia lisäosia

Image

Brittivalmistaja Allen & Heath latasi dLive-mikserimallistoon neljä uutta palikkaa, joilla toiminta monipuolistuu entisestään. Nelikon muodostavat kaksi kauko-ohjainta (IP6 ja IP8) sekä kaksi väyläkorttia (Waves V3 ja gigaACE). 


Allen & Heath IP6 ja IP8 on suunniteltu kiertue- ja asennuskäyttöön ja ne liitetään järjestelmään TCP/IP-standardin mukaisesti ethernet-kaapeleilla. Kumpikin laite tukee myös käyttövirran syöttöä ethernet-kaapeloinnin kautta (PoE / PoE+), joten yksi ja sama kaapeli riittää kuljettamaan ohjausdatan lisäksi myös virran laitteille.

Kaksikon pienempi, IP6, voidaan asentaa esimerkiksi mikrofonitelineeseen ja se tarjoaa kuusi pyöritettävää ”paina ja käännä” -säädintä, värilliset LCD-näytöt ja 19 ohjelmoitavaa painokytkintä.
Kookkaampi malli, IP8 on varustettu kahdeksalla liukusäätimellä ja niin ikään värillisin LCD-näytöin. Ohjelmoitavia painonappeja on tässä mallissa 23.

Kummallakin voi miksata nuppimääräänsä suurempia kokonaisuuksia, sillä molemmissa voi latoa päällekkäin kuusi kerrosta kanavia.
IP6- ja IP8-kauko-ohjaimet soveltuvat mainiosti esimerkiksi henkilökohtaiseen monitorimiksaukseen, tai esimerkiksi kokous/seminaaritilan päivittäisten rutiinisäätöjen tekoon.

Laitteet kytketään dLive MixRackiin ja ne nivoutuvat näppärästi osaksi dLive Director -softaa, kerrotaan Allen & Heathin tiedotteessa. 

 

Image

  

Waves V3 -verkkokortti hyödyntää dLiven tulo- ja lähtöväylät täysmittaisesti ja tarjoaa 128x128 kanavaa Waves SoundGrid -alustalle, joko 48:n tai 96 kHz:n näytetaajuudella.
Plug-in-prosessoinnin ohessa se mahdollistaa käytännöllisen tavan tallentaa 128 raitaa audiota Mac- tai Windows-tietokoneelle, yhden ethernet-kaapelin välityksellä.

Toinen korttiuutuus on gigaACE, joka puolestaan solmii 128x128-kanavaisen liitännän rinnakkaiseen dLive-järjestelmään 96 kHz:n näytetaajuudella.
Kortti pelaa ”kytke ja käytä” -periaatteella eikä se vaadi tietokonetta tai muuta ulkoista lisälaitetta toimiakseen.

Lisätiedot: F-Pro