Arturia AudioFuse -audio-interface on myös USB-hubi

Image

Neljä analogista tuloa ja kahdeksan kanavaa optisen Adat-väylän kautta, oma sisäinen talkback-mikrofoni sekä mahdollisuus kahden eri tarkkailukaiutinparin käyttöön antavat äänitykselle peruspuitteet.

Mahdollisuus käyttää AudioFusea samalla myös jakorasiana kolmen ulkoisen USB-laitteen operoimiseen antaa puolestaan tietotekniikan kytkennöille mukavasti joustoa. Arturialla on konsepti koossa.


Arturian tausta syntikkapuolella ja likeinen yhteys EDM-maailmaan näkyy selkeimmin siinä, että AudioFusen analogisissa tuloissa 3 & 4 on linjasignaalille soveltuvan jakkiparin vaihtoehtona vinyyli-levysoittimen liittämiseen tarkoitettu RCA-kaksikko äänirasian vaatiman RIAA-korjauksen kera.

Etulaidan kahdella XLR-komboliittimellä toteutetut analogitulot 1 ja 2 ovat puolestaan monikäyttöisiä ja Arturia hehkuttaa, että AudioFusen DiscretePRO® -mikrofonivahvistimet ovat custom-malleja, joissa yhdistetään vintage-miksereiden parhaimmat ominaisuudet nykyajan huipputekniikkaan. Kumpikin tulokanava sopii mikrofonien ohella myös linjasignaalille sekä instrumenttikäyttöön.
Näitä kanavia käytettäessä tarjotaan myös mahdollisuutta kytkeä takalaidan inserttipisteiden kautta ulkoisia muokkauslaitteita mukaan signaaliketjuun.

 

Tulokanavan 1 ja 2 varustelu on asianmukaista ja kattavaa. Tasonsäädön ohessa siihen kuuluvat kytkimet phantom-syötölle (+48 V) ja signaalitason vaimennukselle (-20 dB) ja tulosignaalin polariteetin eli napaisuuden käännölle.

Arturia kertoo laitteen kokonaislatenssiksi analogisesta tulosta takaisin analogiseen lähtöön kolme millisekuntia – A/D- ja D/A-muunnoksineen ja niiden välissä tietokoneen tai mobiililaitteen kautta kierrätettynä.
Luonnollisestikin tarjolla on äänitettävien signaaleiden suora monitorointi AudioFusen sisällä, jolloin signaali ei kierrä lainkaan data-laitteen kautta vaan ohjautuu tuloliitännästä suoraan lähtöön. Suoraan monitoroitava signaali miksataan tallenteelta kuunneltavaan ääneen omalla säätimellään.

Image

Tarkkailukaiutinten liittämiseen tarkoitettuja analogisia lähtöjä on neljä, ne ovat balansoituja ja niiden liitintyyppi on TRS-jakki. Kaiutinparin vaihtoa varten on kansilevyssä oma A/B-painokytkimensä.


Perinteisten studiomiksereiden master-lohkoista tutut kaiutinvoluumin vaimennukseen (dim), mykistämiseen (mute) ja mono-summaukseen varatut kytkimet löytyvät nekin näppärästi voimakkuudensäätimen tuntumasta. 



Samaa perinnejuurta on myös talkback-näppäin, jota painamalla aukeaa mikrofonilinja äänittäjältä muusikoiden kuulokkeisiin. Kuulokeliitäntöjä on kaksin kappalein ja kummassakin on tarjolla jakit sekä isolle että pikkuplugille.
Kumpaisellekin luurilähdölle voi rakentaa oman itsenäisen miksauksensa, jonka tasot eivät riipu pääkuuntelun miksauksesta.

 

Image

 

AudioFusen digitaaliset liitännät koostuvat kahdeksankanavaisesta Adat-tulosta ja vastaavasta optisesta lähdöstä, jonka lisäksi tarjolla on stereofoninen S/P DIF -tulo sekä -lähtö. Jälkimmäiset RCA-liitännät palvelevat myös digitaalilaitteiden tahdistukseen käytettävän world clock -signaalin kytkennässä.
Midi-tulo- ja -lähtö kuuluvat nekin pakettiin.

Arturia ilmoittaa 24-bittisten A/D- ja D/A-muunnosten toimivan aina 192 kHz:n näytetaajuudelle asti pääökanavien osalta, ja talkback-komentolinjankin signaalille tarjotaan 96 kHz:n näytetaajuutta.

AudioFuse liitetään tietokoneeseen, tablettiin tai älypuhelimeen USB-kaapelilla ja kotelon kyljessä on liitännnät kolmen ulkoisen USB-laitteen kytkemiseen.

Arturia valmistaa jämäkkään alumiinikoteloon paketoitua AudioFusea kolmella eri värillä, jotka ovat  Classic Silver, Space Grey ja Deep Black.

Itse kojekotelo koostuu kahdesta eri osasta: pohjakappale on varsinainen laite, jonko nupit voi kuljetuksen ajaksi suojata paikoilleen painettavalla erillisellä alumiinikannella. 

Image

 

LisätiedotEM Nordic