Boss GT-1– tehoprosessointia peruskäyttäjällekin

Image

Kitaramultiefektien koko vaihtelee kämmenkokoisista mahtilautoihin. Bossin uutukainen on sisällöltään runsas, kooltaan keskikokoinen tehopaketti, jossa selkeää käyttökokemusta ajatellen efektien erikoispainikkeet on jätetty hyvin näkyville ja soundin säätämiseen on annettu vaihtoehdoiksi sekä helppo että yksityiskohtainen lähetymistapa.

Bossin multiefektien kallein lippulaivamalli on jo hyvän aikaa ollut GT-100, nykyisin versiona 2.0. Kuten digitaalisen teknologian parissa muutenkin, komponenettien hinta laskee hiljalleen ja tehokkaimpia prosessoreita ruvetaan asentamaan perusmallistoonkin.

Aiemmin GT-100:n sisältöä sovellettiin jo pöytämallisessa GT-001:ssa ja tämän jatkoksi sekä hiukan hämäävästi nimettynä GT-1 on keskihintaluokan multiefekti lattiakäyttöön.

Kooltaan GT-1 on mitoitettu mahtumaan kitarapussin isoon taskuun (leveys 305 mm ja painoa 1.3 kg), joten siinä ei ole samaa poljettavien kytkimien rivistöä kuin GT-100:ssa – vain patchin selaus ylös/alas, yksi eri toiminnoille määriteltävä kytkin ja keinuteltava ekspressiopoljin sekä ylempänä pienehkö näyttöruutu kolmen säätimen kera ja rivistö efektien valintoja, joiden ylänurkassa on havainnollistava lisävalo osoittamassa päällä olemista.

Yksi lisäkytkimen toiminnoista on 32 sekunnin loopperi.

 

Image

 

 

Ihan kaikkea GT-100:n antia ei ole otettu mukaan. Keskeisimmät vahvistinsoundit kuitenkin ovat tarjolla ja lisämahdollisuus valita pääteasteen tyyppi, johon signaali kytketään, sekä 108 efektiä ja 2x99 tallennuspaikkaa. Paikkoihin voi hakea netin kautta lisää valmiita Bossin ja käyttäjien yhteisön luomia asetuksia.

Lisätiedot: Roland Suomi