Brainworx mallinsi oman mikserinsä

Image

Lehdistötiedotteen mukaan hyvästä bx_console-plugista tehtiin täydellinen lisäämällä THD-säröä ja satunnaisuusmuuttuja.

Ohjelmistotalo Branworxin perustajan omassa studiossa on sattumoisin isokokoinen Neve® VXS™ -mikseri, jolla työskenneltäessä on käynyt ilmi kaksi seikkaa.
Ensinnäkin firman aiemmin mallintama kanavalohko soi plugina puhtaammin kuin alkuperäinen mikseri.
Ratkaisu: lisätään plugiin säätö, jolla THD-säröä voi annostella juuri sen verran kuin käyttäjän omaan makuun sopii.

Se toinen ero esikuvaan koskee analogisen ja digitaalisen perusluonnetta. Plugiversio soi prikulleen samanlaisena kanavasta toiseen, kun taas analogimikserin jokainen kanava on aivan pikkuriikkisen erilainen muihin verrattuna – kiitos huippulaatuistenkin analogisten komponenttien alkuperäisten valmistustoleranssien.
Ratkaisu numero kaksi on nimeltään TMT-toiminto, jolla voi hieman horjuttaa muutoin täydellisen plugin toimintaa joko yhdessä kanavassa, jossakin valitussa kanavaryhmässä tai vaikka kaikissa kanavissa. 

Brainworxilta tähdennetään, ettei kyse ole mielivaltaisesta ja satunnaisesta sekoilusta vaan eri komponenttien toleranssipoikkeamissa on kyse äärimmäisen pienistä eroista, ja komponenteista jotka ovat täyttäneet Neven aikanaan huipputarkat laatuvaatimukset. Plugin toiminnan luvataan vastaavan Neven alkuperäistä toteutusta sellaisena, kuin se tehtaalta uutena lähtiessään on ollut.

Tällä keinolla bx_console N voidaan ottaa käyttöön peräti 72 erilaisena variaationa. Valmistajan mukaan plugi on koodattu äärimmäisen taloudelliseksi ja se syö käytössä vain minimaalisesti DSP-tehoa.

Käyttäjä voi myös valita TMT-toiminnon stereokanaviin joko ”analogisena” versiona tai ”digitaalisena” versiona. Juju on siinä, että ”analogisen” version kanavaparin puoliskot poikkeavat hieman toisistaan – kuten analogisessa mikserissäkin – ja tuottavat hieman leveämmän stereokuvan.
”Digitaalisessa” vaihtoehdossa taas stereoparin puoliskot toimivat keskenään prikulleen samalla tavalla, jolloin stereokuva on teknisesti täydellinen.

Pisteenä iin päälle on analogisen mikserin taustakohinaa simuloiva toiminto, jonka voi tietenkin myös kytkeä pois päältä halutessaan.

Varsinaisena varusteluna bx_console N -plugissa on monipuolinen dynamiikkaprosessori ja musikaaliseksi luonnehdittu ekvalisaattori.

Branworks bx_console N toimii AAX Native & DSP-, AU-, VST2-, sekä VST3- muodoissa (Mac OS X (10.8 –10.12), Windows (7 – 10), ja Pro Tools 10.3.10 (tai uudempi).

Plugi on myynnissä ja sen kokeiluversio on ladattavissa Plugin Alliancen sivustolta