DigiTech Whammy Ricochet – syöksypommituksia ja ylöskiskaisuja

Image

Frankfurtin messuilla julkistettu Whammy Ricochet on suunniteltu palvelemaan niin mietojen sävytysten ystäviä kuin rajujen tehosteidenkin käyttäjiä. VAlmistajan tiedotteen mukaan toimitukset kauppoihin alkavat aivan näinä päivinä.

Kitaristeille suunnattu Whammy Ricochet tarjoaa seitsemän erilaista viremuunnelmaa: 2 (sekunti), 4 (kvartti) 5 (kvintti), 7 (septimi) oktaavi, tuplaaoktaavi ja oktaavi + kuiva.

Muunnoksen suunta joko alkuperäisestä äänestä alaspäin tai alkuperäisestä äänestä ylöspäin valitaan vipukytkimellä.

Whammy Ricochetissa ei ole tuttua keinupoljinta, mutta sen jalkakytkintä voi käyttää muunnoksen ohjaukseen varsin luovasti.  Kytkin palvelee joko hetkellisenä päälle/pois-ohjaimena – jolloin efekti vonkaisee aina, kun kytkintä painetaan – mikä sopii mainiosti nopeisiin vonkaisuihin. Toinen tapa on määrittää kytkimen toiminta niin, että efekti jää päälle seuraavan kytkimen painallukseen saakka, jolloin voi esimerkiksi soittaa koko soolon oktaavikerrannaisen kera, tai tuottaa vaikkapa bassoraidan kitaralla, eikä jalkaa tarvitse pitää pedaalilla koko aikaa.

Visuaalista tukea antaa yhdeksän ledin pylväs, joka ilmaisee muunnoksen suunnan ja kulloisenkin vaiheen. Kun vire lähtee vajoamaan, juoksevat ledit muutoksen tahdissa ylhäältä alaspäin ja jos virettä heivataan ylöspäin, leditkin noudattavat vastaavaa suuntaa.

Digitechin mukaan Ricochet mahdollistaa kaikki ne efektit, joita Whammyllä on ennenkin tuotettu, mutta lisäksi sillä saa aikaan myös täysin ennenkuulumattomia uusia efektejä.

”Olen päätynyt kutsumaan Whammy Ricochetia riffi-masiinaksi, sillä viileitä riffejä alkaa pukata esiin heti, kun kytken laitteen päälle”, toteaa Tom Cram Digitechiltä, ja jatkaa: ”Ricochet osaa lähes mitä tahansa aina kevyttäkin kevyemmistä kantrivenytyksistä ja nopeista oktaavihypyistä massiivisiin sointuvyörytyksiin. Ja tietystykin kitara pysyy aina vireessä, eivätkä kieletkään pauku poikki. Soittimessa ei myöskään tarvitse olla raskasta kampisysteemiä ja kielilukkoja.”  

Image


Whammy Ricochet tarjoaa kaksi eri käyttötilaa, joista ensimmäinen on nimeltään Classic Whammy ja toinen puolestaan Chords. Jälkimmäinen perustuu Whammy DT:n uudempiin algoritmeihin ja se on omiaan kokonaisten sointujen taivutteluun, kun taas Classic-algoritmit on suunniteltu alkujaankin yksiäänisen soiton muokkaimeksi.
Moodista toiseen voi siirtyä milloin vain – yhtä lailla silloin, kun efekti on pois päältä kuin päälläkin.

Whammy Ricochetin käytön kerrotaan olevan yksinkertaista ja helppoa. Ensin valitaan muunnokselle intervalli ja muunnoksen suunta. Sen jälkeen muutoksen voi liipaista käyntiin joko hetkellisesti kytkintä painamalla, tai latching-moodissa painamalla kytkintä ja pitämällä sitä ala-asennossa. 
Vireen muutokselle voidaan säätää sopivat nopeudet erikseen alkuperäisestä muunnettuun sekä muunnetusta takaisin alkuperäiseen. Nämä säätimet on sijoitettu samankeskisellä akselilla toimivalle tuplapotentiometrille, kuvaavan Ballistics-nimikkeen alle.    

Image

LisätiedotEM Nordic