DPA d:vice™ MMA-A -mikrofonivahvistin on tehty liikkuvalle äänittäjälle

Image

Yhä suurempi osa tapahtumapaikalta raportoitavista uutisista, haastatteluista ja muista audiovisuaalisista sisällöistä tallennetaan aivan muulla kuin perinteisellä kuvaus- ja äänityskalustolla. Mikrofoni-ekspertti DPA tarjoaa uuden ajan työvälineeksi d:vice™ MMA-A -mikrofonivahvistimen, joka toimii iOS-laitteiden lisäksi minkä tahansa Mac- tai pc-tietokoneen kanssa.


Kaksikanavainen d:vice™ MMA-A mikrofonivahvistin & A/D-muunnin liitetään mobiililaitteeseen tai tietokoneeseen Micro USB-B-kaapelilla ja DPA:n pakettiin kuuluvat sekä iOS-laitteisiin suoraan sopiva Lightning-versio että tietokoneille passaava USB-vaihtoehto.

 

Image

 

Mikrofonit kytketään lentävää lautasta muistuttavaan etuvahvistimeen MicroDot-liittimillä ja systeemi soveltuu yhtä hyvin yhden mikrofonin monotallennukseen kuin kahden mikrofonin kaksikanavaiseen äänitykseen – oma juonto, tai haastateltavan ja haastattelijan erilliset osuudet saa talteen siinä missä perinteisen valmiin stereoäänitteenkin.

 

Image

 

MicroDot-liitännän ansiosta äänitykseen voi käyttää kaikkia DPA:n miniatyyrimikrofoneja (d:screet™ Miniature, d:fine™ Headset, d:vote™ Instrument, sekä d:dicate™ Recording).

 

Mobiililaitteita käytettäessä suositellaan lisäksi d:vice™-applikaatiota, jonka voi ladata veloituksetta App Storesta. Applikaatio ei ole välttämätön, mutta se tarjoaa monia käytännöllisiä ominaisuuksia.
Toistuvia samankaltaisia tilanteita varten d:vice™ MMA-A:n asetukset voi tallentaa applikaation muistiin.

Image

Tasomittareilla varustetulla aplikaatiolla valitaan äänitystapa (mono, stereo, kaksi erillistä kanavaa), säädetään mikrofoneille sopiva vahvistus, ja siivotaan tarvittaessa alakerran jyminät pois bassoleikkurilla.

Mikäli iOS-laitteeseen on liitetty kuulokkeet, saa tallennettavan signaalin ohjattua niihin MON-näppäimellä.

DPA ohjeistaa huomioimaan, että iOS-laitteiden kytkentäjärjestys määrittää tietyt asetukset automaattisesti, joten mikäli monitorointiin käytetään mikrofonin ja kuulokkeiden yhdistelmää, tulee luurit liittää mobiililaitteeseen ensin ja d:vice™ MMA-A vasta niiden jälkeen.

Jos laitteeseen kytketään vain yksi mikrofoni, laite valitsee automaattisesti monoäänityksen. Käytössä on silloin vain yksi gain-säätö ynnä yksi bassoleikkuri, ja sama signaali jaetaan kummallekin kanavalle.
Kahden erillisen kanavan tallennuksessa molemmilla kanavilla on omat säätönsä, kun taas stereo-äänityksessä molempien kanavien tasoa säädetään kätevyyden nimissä yhteisellä säätimellä.

Etuvahvistinta ja applikaatiota voi valmistajan mukaan käyttää käytännöllisesti katsottuna kaikkien iOS-laitteisiin tarjolla olevien audion tallennusohjelmien kanssa. Jotta niiden säätimet eivät vaikuttaisi d:vice™ MMA-A:n asetuksiin, on DPA:n applikaatiossa erikseen Lock-näppäin asetusten suojelemiseen 

Jos hallussa on jo DPA:n mikrofoneja, liikkeelle pääsee suoraan hankkimalla d:vice™ MMA-A:n.
Muille DPA on koonnut valmiiksi eri käyttötilanteiseen optimoituja yhden tai kahden mikrofonin ja  d:vice™ MMA-A:n sisältäviä settejä.

DPA ilmoittaa, että laitteen toimitukset alkavat kesän korvilla 2017.

Lisätiedot: Bright Sales & Installation