EBS Reidmar 500 – pienempi ja kevyempi kuin edeltäjänsä

Image

EBS esitteli tammikuun NAMM-messuilla uuden version Reidmar-bassonupistaan, joka korvaa vanhemman 470-mallin.

Reidmar 500 perustuu D-luokan päätteelle, ja sen RMS-tehoksi ilmoitetaan 250 wattia neljän ohmin kuormalla dynaamisen päätetehon ollessa 470 wattia. Valmistajan mukaan D-luokan pääte ei menetä soinnin alakerran erottelevuutta kovallakaan voimakkuudella, kiitos soft clip –teknologian, joka suojelee vahvistinta vaikuttamatta dynamiikkaan.

EBS Reidmar 500 tarjoaa gain-säädön jälkeen muutaman tavan muokata soundia, joita kaikkia voi halutessaan käyttää yhtä aikaa. Ensimmäinen näistä, Character-kytkin, vaikuttaa soundiin koko vahvistimen kytkennän läpi, buustaten basso- ja treble-taajuutta ja tekemällä samalla kuopan keskialueelle yhden kilohertsin tietämille.

Varsinainen eq-osasto löytyy Filteractive-painikkeen takaa, sillä se aktivoi varsinaiset eq-suotimet: bass, middle, treble ja bright. Reidmarin bass- ja treble –säädöt toimivat boost/cut-filttereinä, mutta keskialue on puoliparametrinen. Se toimii 100 – 6000 Hertsin alueella, ja lisäksi middle-säätimen ollessa kiinni aktivoituu notch-filtteri, jolla voi eliminoida häiritsevän taajuuden pois.
Bright-säätimellä taas saa lisättyä vielä ekstraa (10 kHz) yläkertaan, ja valmistajan mukaan ilman ylimääräisen kohinan hiipimistä soundiin.

Vielä kolmaskin tapa soinnin muokkaamiseen löytyy, nimittäin Comp/Limiter-säädin. Se vaikuttaa signaalin kompressiosuhteeseen.

EBS Reidmar 500 –nupin volume-säätö kontrolloi päätevahvistimen ja takapaneelista löytyvän Line Out –lähdön tasoa. Sieltä löytyy myös balansoitu XLR-lähtö (post- tai pre-eq) ja sille Ground lift –kytkin, kuulokelähtö, Speakon-kaiutinliitäntä sekä efektilenkki.

Image


Käyttäjä voi tarpeen vaatiessa kytkeä yhteen kaksi Reidmar 500 –nuppia efektilenkin send-lähdöstä toisen vahvistimen return-tuloon, jolloin on mahdollista käyttää yhtä aikaa kahta neljän ohmin kaappia. Kumppaneiksi uudelle Reidmarille EBS suosittelee erityisesti pienikokoisia ClassicLine- ja NeoLine-sarjan kaappejaan.

EBS Reidmar 500 painaa 3,1 kiloa, ja sen fyysiset mitat ovat 32,5 x 25 x 7,5 cm.

Lisätiedot: F-Musiikki