EBS Session 2017: bassocomboja niin vasta-alkajalle kuin keikkailijallekin

Image

Ruotsalaisvalmistaja EBS päivitti huokeahintaiset Session-sarjan bassocombonsa alkuvuodesta. Jokainen sarjan malli on saanut uuden kaiuttimen, ja painoakin on nyt 10 –15 prosenttia vähemmän.

EBS Session 2017 -sarja jakautuu nimellisteholtaan luokkiin 30, 60 ja 120 wattia. Jokaisessa sarjan vahvistimessa on kuulokelähtö sekä stereofoninen aux-tulo ulkoista musiikkisoitinta varten.
Samoin vakiovarusteisiin balansoitu (post-eq) XLR-lähtö ja ground lift –kytkin. Valmistaja kuvaa vahvistimien soinnin olevan yhdistelmä vanhan ajan bassosoundia ja EBS:lle ominaista läpinäkyvyyttä.

 

Image

EBS Session 30 on varustettu kahdeksantuumaisella kaiuttimella. Soundin luonteeseen voi vaikuttaa gain- ja volume-säätöjen lisäksi bass- ja treble-korjaimilla, jotka ovat luonteeltaan hyllytyyppiä. Kummankin säätövaraksi ilmoitetaan +/-12 ja +/-15 desibeliä taajuudesta riippuen.

EBS Session 60 on riisuttu versio Classic 450 -nupista. Bass- ja treble-säätöjen ohella ekvalisointiin tuo lisäulottuvuutta kaksi toimintoa. Ensinnäkin on character-kytkin, joka vaikuttaa soundiin koko vahvistimen kytkennän läpi. Se buustaa basso- ja treble-taajuutta ja tekee samalla kuopan keskialueelle 800 hertsin kohdalla.
Treble-säätöön on puolestaan kytketty Enhance filter -kytkin, joka mahdollistaa sen, että treble-säädöllä voi vaikuttaa keskialueen sointiin: kun kytkin on aktivoitu ja trebleä korostaa, keskialueelle tulee kuoppaa, päinvastoin toimiessa keskialue taas korostuu.

Vahvistimen aux-tulo toimii kahden liittimen stereokytkennällä, ja tarjoaa myös oman volumekontrollin.

Session 60 on varustettu 10 tuuman kaiuttimella ja kahden tuuman diskanttipillillä. Lisäksi vahvistin on mahdollista asettaa tarvittaessa takakenoon monitorointia ajatellen.

Image

EBS Session 120 on ominaisuuksiltaan hyvin pitkälti samanlainen kuin 60-wattinen pikkuveli. Sen eq-osasto tarjoaa kuitenkin puoliparametrisen middle-korjaimen Enhance filterin sijaan. Sarjan kookkain vahvistin on varustettu 12 tuuman kaiuttimella ja kahden tuuman diskanttipillillä.

Lisätiedot: F-Musiikki