Electro-Harmonix Wailer Wah – kevyesti keskellä pedaalilautaa

Image

Mitä uutta voi odottaa wahwah-pedaalilta, joka perustuu samaan mekaaniseen potentiometrin pyörittelyyn polkimeen kytketyllä hammastangolla kuin jo 60-luvulla, ja piirilevykin on samankaltainen kuin valmistajansa Electro-Harmonixin aiemmassa Crying Tonessa?

EHX on ainakin löytänyt uudistettavaa kokonaisuuden painossa, sillä tapanahan on ollut rakentaa wahit muhkeaan ja painavaan metallikoteloon. Nyt uutukaisen Wailer Wah’in vanhaa muotoilulinjaa ja kokoa noudattava runko on polymeerimuovia, minkä ansiosta koko vehje painaa noin 700 grammaa. Se on tuntuvasti vähemmän kuin perinteinen kalusto ja keventää roudaamisen taakkaa. Kevyempi kukkarollekin, sillä tällainen valmistus pienentää tuotteen hintaa varsin kohtuulliseksi.

Hiljattain EHX säväytti Cock Fight’illa, jossa keinuttelua ei tarvinnut välttämättä ollenkaan, vaan wahin kaltainen suodatus säädettiin pyöritettävillä säätimillä. Se inspiroi kokeilemaan paikalleen parkkeeratun wahin tuottamia jännittäviä soundeja. Wailer Wahin keinuttimelle on laitettu sen verran iso liikerata, että matkan varrelta löytyy mojovat kohdat pysäyttää poljin paikalleen.

Crying Tone sai aikoinaan lehdessämme (6/2012) täydet pisteet. Silloin parkkerausmahdollisuuden puuttuminen ja pedaalin taipumus vaeltaa alustallaan huomattiin. Wailer Wah päästää eroon noistakin harmeista.

 

Lisätiedot: Uraltone