Elektron Analog Drive – kaikki säröt samasta pedaalista?!

Image

Oktetin verran erilaisia analogisäröjä samaan purkkiin pakattuna, ohjelmoitavuus ja muutama oivaltava erikois-ominaisuus siihen päälle – siinä resepti, jolla naapurimaamme Elektron lähestyy säröherkkiä kitaristeja. 


Göteborgista maailmalle ponnistava Elektron on jo vuodesta 1998 valmistanut omanlaisiaan efektejä kitaristeille. Esimerkiksi nostettakoon kahdeksan erilaista särötyyppiä tarjoava Analog Drive, joka toisintaa valmistajansa mukaan niin vihreän japanilaisklassikon kermaisan särön kuin torniksi kasatun brittipinonkin murinan.
Luonnollisestikin perinteisten fuzz-turinoiden ja uudempien aikojen hi-gain-junttauksen tarpeet, sekä valmistajan kuvauksen perusteella kaikki mahdollinen niiden väliltä, on huomioitu nekin.

Nimensä mukaisesti Analog Drive on täysin analoginen pedaali ja vaihtoehtojen runsas valikoima selittyykin kotelon sisään toteutetulla kahdeksalla erillisellä kytkennällä, joista jokainen on suunniteltu varta vasten tietyn tyyppiseen säröön.
Sointityypin valintaa varten on keskeiselle paikalle sijoitettu kookas kiertokytkin merkkiledeineen.

Jokaisen eri kytkennän toimintaa voi säätää mieleisekseen erillisillä gain- ja level-potentiometreillä sekä kolmialueisella ekvalisaattorilla, jonka keskikaista on ns. puoliparametristä tyyppiä, jossa vaikutusalueen kohdistusta saa säädettyä erikseen.
Keskialueen säätöä voi ohjata soiton aikana myös ulkoisella ekspressiopedaalilla (lisävaruste) mikä edelleen laajentaa sointipalettia ja mahdollistaa myös wah-tyyppisen efektin särön ohessa.

 

Image

 

Ekspressio-pedaalin käytölle löytyy toinenkin mielenkiintoinen tapa – sillä voi kontrolloida Analog Driven gain-asetusta, jolloin samasta särötyypistä voi kaivaa esiin eri piirteitä soiton aikana.

Elektron on huomioinut senkin, että moninaisista tarjoomuksista on iloa keikalla enemmän, jos vaihto soinnista toiseen käy nopsaan. Niinpä Analog Drive on varustettu sadalla muistipaikalla, joihin voi ohjelmoida asetukset omille soundeilleen.
Ja kun kerran hypätään näin pitkälle analogisten kytkentöjen ohjaukseen, niin luontevaa on liittää mukaan myös midi, jolla pedaalia voi ohjata, vaikka itse signaalitie onkin täysin analoginen.  

Tanakkaan alumiinikoteloon rakennettu Analog Drive vaatii käyttöjännitettä 12 voltin verran ja virtaa pedaali nielee 400 milliampeerin edestä. Oma ulkoinen virtalähde kuuluu pakkaukseen.

Hintaluokka noin 400 €. 

 

Lisätiedot:

DLX Music

Verkkokauppa.com