Elvistele Hagströmillä – puoliakustinen Viking soi nyt vihreänä!

Image

Naapurimaan kitaramerkki sai huiman nosteen, kun itse Elvis nappasi 1965 esitellyn Viking-mallin lavalle tehdessään paluuta elokuvatähdestä rokkistaraksi. Huhuista huolimatta Elvis ei enää palaa, joten nyt näkyvyys on kokonaan Haströmin omissa kantimissa. 

Viking oli aikoinaan malliston kulmakivi ja sellaisena se otettiin jälleen valmistukseen, kun Hagström starttasi uudelle kaudelleen 2004. Uusiopainokseen on tehty pieniä tyylimuutoksia sekä eräitä teknisiä parannuksia. NBC:n TV-showssa kitaran väri oli punainen ja lapamalli Fenderin Stratocasteria muistuttava versio, jossa virityskoneistot oli linjattu yhdeksi riviksi lavan yläreunaan.

Image

 

Viritinlapa on nykyisin Hagströmin omaa mallia ja perinteisestä muotoilua ilmentävät, mutta nykyaikaisella 18:1-välityksellä toimivat virittimet on sijoitettu kahteen kolmen koneiston ryhmään. 

Otelaudan materiaali on Hagströmin oma Resinator-komposiitti, jota valmistaja itse kuvailee soinniltaan eebenpuuta vastaavaksi, mutta tasalaatuisuutensa ansiosta hallitummaksi. Susiääniä tai kuolleita kohtia ei pitäisi kaulalta sen ansiosta löytyä.

Liimaliitoksella runkoon kiinnitetty kaula on Kanadan vaahteraa. Sen ryhtiä tulee Hagströmin aikoinaan kehittämä jämerä ja profiililtaan poikkeuksellisesti H-kirjainta muistuttava, mutta normaaliin tapaan säädettävä H-Expander-palkki.
Puoliakustinen koppa laminoitua vaahteraa.

 

Image

Perinteinen trapetsipidin ankkuroi kielet kopan takaosaan ja intonaation kielikohtaiseen stemmaukseen on runsaasti säätöravaa tarjoava Tune-O-Matic-tyyppinen kielisilta.
Kielen soiva mitta eli mensuuri on 24,7 tuumaa.

Talteen kielten värähtely kerätään kahdella Hagströn HJ-50-mikrofonilla. Niiden valintaan on kolmiasentoinen kytkin ja kummallekin mikrofonille on omat volume- ja tone-säätönsä. Säätimiin integroiduilla paino/nosto-kytkimillä onnistuu myös mikrofonien puolitus yksikelaiseksi.

Tämän vuoden erikoisuus on Viking Deluxe Custom 2016, joka tuo perinnevärien rinnalle smaragdinvihreän helmiäishohteisen viimeistelyn. Tätä erikoismallia valmistetaan vain rajallinen määrä.

Image

Image

LisätiedotEM Nordic