Ernie Ball Paradigm – pidempi ikä ja kestävyys

Image

Ernie Ballin uusien Paradigm-kielien suunnittelua ohjannut ajattelutapa eli paradigma on ollut entistä pidempi käyttöikä ja kestävyys.

Siksi uuden kielityypin valmistusprosessissa onkin tiedotteen mukaan menty hieman perinteisen kielten valmistusprosessin mukavuusalueen ulkopuolelle ja hyödynnetty esimerkiksi avaruus- ja autoteollisuudessa käytettyä plasmakäsittelyä.
Sitä soveltaen kielen pinta on puhdistettu epäpuhtauksista, mikä lisää sen vastustuskykyä korroosiota vastaan. Näin kielten iän vakuutetaan pidentyvän ilman erillistä pinnoitetta. Samaan hengenvetoon valmistaja korostaa, että kaikki perinteisen kitaran kielen sointiin ja tuntumaan liittyvät seikat on pystytty uudessa valmistustavassa säilyttämään.

Eikä tässä vielä kaikki. Ernie Ball Paradigm -kielten kestävyyttä lisää vielä entisestään valmistajan RPS-kielistä tuttu vahvennus. Sen luvataan myös parantavan vireen säilymistä. Tässä Reinforced Plain String -valmistustavassa paljailla kielillä on erillinen messinkipunonta kielen alkupäässä eli siinä paikassa, missä se kohtaa näin kaikkein kovimman rasituksen.

Image

 

Ernie Ball Paradigm -kielten kerrotaan hyötyvän näiden kahden ominaisuuden johdosta niin paljon, että niille luvataan normaaleihin kitarankieliin verrattuna 35 prosenttia suurempi vetolujuus ja jopa 70 prosenttia suurempi käyttölujuus.
Tämän johdosta kielille annetaankin 90 päivän katkeamattomuus- ja ruostumattomuustakuu (kunhan alkuperäinen pakkaus on tallella).

Ernie Ball Paradigm -sarjasta löytyy kieliä niin sähkökitaralle kuin akustisellekin. Ensimmäiselle on tarjolla viisi settiä seuraavilla paksuuksilla: 9-42, 9-46, 10-46, 10-52, sekä 11-48.
Näissä kielissä valmistaja lupaa superkestävyyden yhdistyvän Slinky-kielistä tuttuun soundiin.

Akustiselle kitaralle Ernie Ball Paradigm -sarjasta löytyy kahta eri tyyppiä: Bronze 80/20 sekä Phosphor Bronze. Molemmat tarjotaan paksuuksin 10-50, 11-52, 12-54 sekä 13-56.

LisätiedotEM Nordic

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.