GHS Pure Nickel Mandolin -kielet soivat vintage-hengessä

Image

GHS Pure Nickel Mandolin -setti on valmistettu puhtaasta nikkelistä custom-paksuuksin. Myös yhtiön Short Scale -bassosetit ovat kokeneet muutoksen.

1950- ja ´60-luvuilla nikkeli oli yleinen raaka-aine esimerkiksi kitaran ja mandoliinin kielten valmistuksessa. Mutta nikkelin nouseva hinta ja kitaristien halu siirtyä kohti rankempia soundimaailmoita rohkaisi myös kielivalmistajia kokeilemaan muita ratkaisuja.

 

Image

Nyt GHS on tuonut markkinoille mandoliinin soittajien iloksi uuden Pure Nickel Mandolin –kielisarjan. Yhteistyössä GHS-artisti Scott Napierin kanssa suunniteltu setti tarjoaa valmistajan mukaan lämpimän ja rikkaan vintage-soinnin. Uutuskielisarjan luvataan olevan omiaan yhtä lailla silloin jos haetaan autenttista sointia vintage-mandoliinista, mutta myös silloin kun nykyvalmisteisesta soittimesta haetaan syvempää sointia. Lisäksi kielten kerrotaan säilyttävän soundinsa pitkään.

GHS Pure Nickel Mandolin -setit poikkeavat valmistajan muista Professional–mandoliiniseteistä myös paksuuksien (10½-16-25-39 tai 011-041) suhteen. Tämä siksi, että suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota paitsi kielten keskinäiseen balanssiin, myös niiden tuntumaan eri puolilla otelautaa.

 

Image

Samaan syssyyn GHS ilmoittaa, että sen lyhytskaalaisten bassokielten punotun osan pituutta on lisätty. Aikaisemmin se on ollut 32 tuumaa. Tämä ei ole kuitenkaan ollut riittävästi kaikille lyhytskaalaisille bassoille. Uusi punotun osan pituus onkin 32 ,75 tuumaa, ja tähän uuteen opitimiratkaisuun valmistaja on päätynyt yhdessä lyhytskaalasoitin-ekspertti Scott Whitleyn kanssa.

Muutos pätee seuraaviin GHS Short Scale -bassosetteihin: Bass Boomers, Pressurewound, Phospor Bronze, Precision Flats sekä Brite Flats.

Lisätiedot: Millbrook-Musiikki