Hartke TX600 – tehoa on, muttei painoa

Image

Putkikytkentä etuvahvistimessa ja D-tyypin päätevahvistin, siinä perusta Hartken TX600-bassovahvistimelle.

Teholuokitukseltaan 600-wattinen TX600 painaa ainoastaan 3,2 kiloa. Se on rakennettu jämeräksi kuvailtuun alumiinikoteloon ja se kulkee näppärästi mukana vahvistimen päätyyn upotetusta kahvasta kantamalla.

Tiedote kertoo, että TX600:n etuvahvistimessa käytetään samaa 12AX7-kaksoistriodiin perustuvaa A-tyypin putkikytkentää kuin Hartken LH-sarjankin vahvistimissa.
Kahdesta tulojakista ensimmäinen on sovitettu aktiivielektroniikalla varustetuille bassoille, toinen perinteisille passiivisoittimille.

 

Image

Soundin perusilmeen antaa TX600:n valmiiksi bassolle räätälöity taajuusvaste, jonka säätöön on tarjolla kolmialueinen ekvalisaattori sekä erillinen Bright-kytkin, jolla voi aktivoida kahden kilohertsin kohdalle kohdistuvan kuuden desibelin korostuksen.

Bassosäätimen vaikutus kohdistuu nimellisesti 80 Hz:n taajuudelle ja säätövaraa löytyy enimmillään aina kahdeksan desibelin korostukseen saakka, tai vastakkaiseen suuntaan jopa 14 desibelin vaimennukseen asti.

Diskanttisäätimen vaikutus puolestaan osuu kuuden kilohertsin kohdalle, ja enimmillään viiden desibelin korostuksen vastaehdokkaana on tällä säätimellä peräti 20 desibelin vaimennus.

Keskialueen säätimen nimi on Shape ja kyseessä on puoliparametrinen suodin, jonka kohdistus asemoidaan 200 – 800 hertsin haarukassa ja vaikutus puolestaan sopivaan kohtaan 11 desibelin korostuksen ja kolmen desibelin vaimennuksen välille.

Dynamiikan hallintaa ja soundin muotoilua tukee vahvistimen oma kompressori, jonka toimintaa säädellään yhdellä nupilla.

Takalaidan kaiutinliitännöissä on huomioitu sekä plugi- että Speakon-liittimien käyttömahdollisuus ja sovitus käy niin neljän kuin kahdeksankin ohmin kaiutinkuormalle.

 

Image

 

Erillisten pre amp out- ja power amp in -jakkien kautta signaalin saa tarvittaessa kierrätettyä ulkoisen muokkauslaitteen kautta, kun taas balansoitu XLR-lähtö tarjoaa suoran yhteyden PA- tai äänityslaitteiston syöttöön.

Kuulokeliitäntä mahdollistaa hiljaisen harjoittelun ja stereofoninen tuloliitäntä ulkoiselle musiikkisoittimelle suo mahdollisuuden jammailla taustojen kanssa.
Nämä molemmat liitännät on toteutettu omin 3,5 mm:n jakein. 

Valmistajan mukaan TX600 sopii ihanteellisesti Hartken omien HyDrive-sarjan bassokaappien kumppaniksi. Valikoimassa on yhden elementin mallit sekä 12- että 15-tuumaisin kartioin, perinteinen neljän kymppituumaisen kaappi, sekä tuore kahdella kymmentuumaisella elementillä kalustettu kaappi.

 

LisätiedotEM Nordic