Ibanezin uudet linjaukset

Image

Ibanezin kitaroiden ja bassojen valikoima on valtava, mutta silti tuntuu melkoiselta lisäykseltä, kun firma ilmoitti yli 50 uuden mallin julistamisesta heti tai piakkoin.

Kyseessä näyttää kuitenkin olevan ensisijaisesti tarjonnan päivitys, sillä monet julkistuksista ovat nykyaikaistettuja versioita aiemmasta tarjonnasta. Kiinnostavia uutuuksia joukossa on kuitenkin useita.

 

Image

Japanin markkinoille aluksi tuotu LP-vaikutteinen ARZ6UCS on matalavirityksiseksi suunniteltu pitkäkaulainen ja 24-nauhainen, Bare Knucklesin mikeillä varustettu tykki, joka nyt tulee muun maailmankin ulottuville.

 

Image

Tanakkaan jyystöön omiaan oleva Iron Label –sarja saa mukaan saarnirunkoisen RGAIX6U-ABS:n, tämäkin Bare Knucklesin mikeillä. 7-kielinen versiokin on tarjolla.

Näyttävän näköisistä puista valmistettujen keskihintaisten Premium-kitaroiden joukkoon lisätään mm. 7-kielinen poppelirunkoinen RG1070PBZ-CBB varustettuna 11 palasta tehdyllä jäykällä kaulalla ja Di Marzion mikeillä.

 

Image

Harva valmistaja tekee 8-kielisiä kitaroita sarjatuotantona, mutta Ibanezille tämäkin alkaa muodostua perinteeksi. RGIM8MH-WK pyrkii parantamaan soittomukavuutta ja matalien kielien intonaatiota viuhkamaisesti asetettujennauhojen avulla – 12. nauha on tasan poikittain kaulan pituuteen nähden ja muut nauhat samoin kuin talla ja mikit kallistettuja.

Image

Bassoista mainittakoon BTB745-NTL, jossa huomio kiintyy rungon soukkaan yläsakaraan. Tällä saavutetaan parempi tasapaino muutoin kaulapainoisen soittimen asentoon. Bartolinin mikkejä säädellään kolmikaistaisella EQ:lla ja tallana on Mono-Rail V, jossa on runsaasti säätövaraa ja kunkin kielen alla palat ovat erillään toisistaan värähtelyn välittymisen estämiseksi.

Lisätiedot: Ibanez