IK Multimedian Modo Bass mallintaa basismin yksityiskohdatkin

Image

Basistivitseistä joudutaan kohta kehittämään kyberversiot, mikäli session rytmiryhmään kuuluukin IK Multimedian virtuaalinen Modo Bass.

Kyseessä on fyysisesti mallinnettu kokoelma erilaisten bassojen ja soittotapojen soundeja valikoitujen efektien, vahvistimien ja kaappien läpi soitettuna. Yhteistyössä nimeämättömän yliopiston kanssa kehitetty kokonaisuus ei pohjaudu sampleihin, vaan mallintaa kielen värähtelyn ja koko joukon sointiin vaikuttavia tekijöitä modaalisella synteesillä.

Soitinvalikoima kattaa 12 bassoa, joukossa vakiotyökaluja Fenderiltä, Music Manilta, Rickenbackerilta sekä muita tuttuja tapauksia. Näille voi valita neljä tai viisi kieltä, kielille erilaisia punostyyppejä uutena tai vanhana sekä eri paksuuksilla ja korkeuksilla otelaudasta. Soittotapoina voi olla sorminäppäily, plektratyöskentely, släppäys ja dempattu käsittely. Ja soittokohtaakin voi vaihdella tallan vierestä kaulan päähän.

Virtuaalisiksi bassomikeiksi voi valita samanlaiset kuin alkuperäisessäkin, tai ne voi vaihtaa joksikin 20 tarjolla olevasta vaihtoehdosta. Bassoon saa kaksi mikkiä, vaikka oikeasti olisikin vain yksi, ja niitä voi liikutella haluamaansa kohtaan. Säätimien osuuteen voi valita passiivielektroniikan tai aktiivisen, jolloin käyttöön saa kolmikaistaisen EQ:n.
Vahvistinosio sisältää sekä putki- että transistorivahvistimen ja kaksi kaappivaihtoehtoa  sekä seitsemän efektimallinnusta, ja lisää saa IK:n muista sovelluksista.

Koko sovelluspaketti on yhteensopiva yleisten työasemaohjelmistojen kanssa, joten Modo Bassin soundit voi ottaa käyttöön MIDIraidan ohjelmoinnissa ja valmiin toistamisessa tai niitä voi hyödyntää reaaliaikaisesti ja polyfonisesti vaikkapa koskettimistolta, jolloin soittamisen nyanssejakin voi ohjata koskettimilla.

Lisätiedot: Into-Luthman