Italia Imola Vario ja ITFJ6 Jeff Foskett Signature – soundeja joka lähtöön

Image

Tyylikkäisiin retrohenkisiin kitaroihin erikoistunut Italia Guitars esitteli taas uutuusmalleja.

Imola Vario on uudistunut versio vanhemmasta Imola 6 –mallista. Siinä on amerikkalaisesta lepästä valmistettu kammioitu runko, millä on pyritty paitsi painon keventämiseen, myös parempaan sointiin. Kaula on niin ikään leppää ja otelauta ruusupuuta.

 

Image

Imola 6 –mallin tapaan soittimessa on kolme Italia Duplex –mikrofonia, joista kutakin kontrolloidaan kolmitie-kytkimellä. Näin ollen jokaisesta mikrofonista voi käyttää joko basso- tai treble-puoliskoa tai sitten molempia.
Vaihtoehtoja tuo edelleen lisää viisiportainen hellakytkin, jolla voi valita haluamansa mikrofoniyhdistelmän. Nämä ominaisuudet tekevätkin kitarasta sointivariaatioiden suhteen varsinaisen runsaudensarven.
Mitä tulee hardware-puoleen, Imola Vario on varustettu Wilkinsonin WV6 –vibrasysteemillä, Italian omilla lukittavilla virittimillä sekä grafiittisatulalla.

Image


Beach Boys –kitaristi Jeff Fosketin viime vuonna julkaisut 12-kielinen nimikkomalli on nyt saanut kuusikielisen seuraajan ITFJ6 Jeff Foskett Signature –nimellä.
Uutuudessa on puoliakustinen vaahterarunko. Kaula on niin ikään vaahteraa ja otelauta ruusupuuta. Tune-O-Matic –talla on varustettu Italian omalla kielitrapetsilla.

Myös Italia ITFJ6 perustuu ratkaisuun, jossa perinteinen mikrofonivalitsin on korvattu blend-säädöllä. Kitarassa on kolme IPM-minihumbuckeria, ja blend-säädöllä voi säätää kaula- ja tallamikrofonin suhteen tarvittaessa hyvin yksityiskohtaisesti.
Keskimikrofonin soundia taas voi annostella mukaan sen omasta push-pull –volumesäädöstä. ”Push”-asennossa säädin on master volume -alisteinen,  ”Pull”-asennossa se puolestaan toimii itsenäisenä. Sointivariaatioita pitäisi siis myös ITFJ6-uutuudesta löytyä kiitettävästi.

Lisätiedot: R-Jam