Jimi Hendrix Monterey Stratocaster – tuhkasta nousi Fender

Image

Monterey Pop Festivaalista on tullut kuluneeksi jo 50 vuotta. Woodstockin ohella Monterey muistetaan yhtenä 1960-luvun legendaarisista musiikkitapahtumista. Ei vähiten siksi, että tällä vuoden 1967 festivaalilla tapahtui Jimi Hendrixin ensimmäinen suuri esiintyminen Yhdysvalloissa. Hän jäi yleisön mieliin paitsi soitollaan, myös sillä, että hän poltti Stratocasterinsa esityksen päätteeksi.

 

Image

 

Nyt Fender juhlistaa tätä merkkipaalua esittelemällä Jimi Hendrix Monterey Stratocaster -juhlamallin. Näkyvimmin kyseiseen aikaan ja paikkaan viitataan kitaraan printatussa runkotaiteessa, joka jäljittelee Hendrixin alkuperäisen soittimen käsin maalattua kuviota.

Image


Lisäksi kunnianosoitus kitaristilegendalle löytyy virityslavan kääntöpuolelta ja kaulan liitoskohdasta.

Fender Jimi Hendrix Monterey Stratocaster on varustettu ´60-luvun henkeen vintage-sointisilla mikrofoneilla.
Retroa ovat myös otelautanauhat, viritystapit, vibratallalla sekä 7,25 tuumaan otelauta-radius. 
Soittimen runko on leppää, kaula vaahteraa ja otelauta Pau Ferroa. Kaula on muotoiltu C-profiiliin, ja satula on synteettistä luuta.

Image

”This is for everybody”, Hendrix sanoi hetki ennen kuuluisaa kitaran polttamistaan. Tästä näyttää ottaneen kopin myös Fender suunnitellessaan Jimi Hendrix Monterey Stratocasterin. Vaikka kitaraa valmistetaan vain rajoitettu erä, se on hinnoiteltu siten, että sen hankkiminen mahdollista paitsi keräilijöille, myös tavallisille soittajillekin.

Kauppaan kuuluu lisäksi deluxe gig bag.

Lisätiedot: Fender