Klark Teknik EQP-KT – esikuvana Pultec!

Image

Kuten valmistajan tiedotteessa todetaan: ”Jos jonain päivänä kootaan audiolaitteiden Hall of Fame, Pultecin EQP-1A kuuluu varmasti joukkoon”. Niinpä ei ole ihmettelemistä, että myös Music Groupin omistama Klark Teknik päätti versioida maineikasta esikuvaa omalla tavallaan.


EQP-KT on monolaite, jonka tulo- ja lähtömuuntajat on valmistanut saman konsernin Midas. Muuntajien lisäksi kytkennässä on myös sekä 12AX7- että 12AU7-putkia ja teknisesti signaalitie noudattaa A-luokan kytkentätyyppiä.

 

Image

Esikuvasta poiketen Klark Teknikin bassokorjaimen taajuusvalinta tarjoaa peräti seitsemää vaihtoehtoa alkuperäisen neljän sijaan. Diskanttikaistan rajataajuuksia on Pultecin tapaan korostusta varten edelleen seitsemän, mutta vaimennusta varten on tarjolla viisi valinnaista rajataajuutta Pultecin alkuperäisen kolmen sijaan.

Diskanttikaistan korostuksen leveyden säätö kuuluu Klark Teknik EQP-KT:n varusteluun esikuvan mukaisesti. Ekvalisoinnin vaikutusten vertailua varten laitteessa on ohituskytkin. 

 

Lisätiedot: Bright Sales & Installation

HUOM:

Sekä EQP-KT että viime vuoden puolella uutisoitu Klark Teknik 1176-KT -kompressori saatiin Riffin kokeiltaviksi ja käyttötestin tulokset julkaistaan huhtikuun 12. ilmestyvässä printtinumerossa 2/2017.

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin kaikki hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta.