Korg AW-OTG & AW-OTB – klipsivirittimiä huippunäytöllä

Image

Korgin uudet klipsiviritin-mallit, kitaralle suunnattu AW-OTG sekä bassolle tarkoitettu AW-OTB, hyödyntävät valmistajan mukaan ”viimeisintä” televisioista ja älypuhelimista tuttua OLED-näyttötekniikkaa.

Tämän vuoksi niiden näytön luvataan tarjoavan selkeän, kirkkaan ja helposti joka kulmasta havaittavan kuvan, jossa kontrasti on huippuluokkaa ja näkyvyys pimeillä lavoilla taattu.
Kiinnityksen soittimen lapaan luvataan olevan jämäkkä ja säädettävissä oleva.

 

Image

Tasavireiseen viritykseen tarkoitetut Korg AW-OTG ja AW-OTB mahdollistavat näyttömoodin valinnan yhdentoista animaation joukosta, joihin kuuluvat luonnollisesti perinteiset strobo- ja viisari-versiot.
A-sävelen korkeuden puolestaan pystyy kalibroimaan 436–445 hertsin välillä, ja strobo-moodissa viritys onnistuu +/- 0,1 sentin tarkkuudella.
Käyttömukavuutta lisää se, että kulloinkin käytössä olevat toiminnot tallentuvat mittarin muistiin, kun se sammutetaan.

 

Image

Kitaralle tarkoitettu Korg AW-OTG tarjoaa virityksen ohella myös toisen funktion, sillä se tunnistaa automaattisesti kitaristin soittamat soinnut. Tällöin sointukiertojen tunnistaminen harjoittelun yhteydessä onnistuu helposti.

Basisteille tehty Korg AW-OTB puolestaan tarjoaa reaaliajassa tapahtuvan tempon tunnistuksen välillä 80–160 bpm.
Lisäksi mittarin luvataan tunnistavan tarkasti alle sadan hertsin alueella soivat sävelet, mikä takaa kunnollisen virityksen myös viisi- ja kuusikielisten bassojen kohdalla.

Kaiken kaikkiaan mittarien äänialan ilmoitetaan ulottuvan (siniaaltona) 27,5 hertsistä (A0) 4186 kilohertsiin (C8).
 
Korg AW-OTG ja AW-OTB -viritysmittarit toimivat yhdellä AAA-paristolla, jolle yhtämittaista käyttöaikaa luvataan 18 tunnin ajan. Auto Shutoff -toiminto puolestaan pidentää pariston ikää.

LisätiedotEM Nordic