Korg plugKEY – midi-muusikon taskuase

Image

”MFi” –sertifioidut tuotteet ovat rynnistäneet myös audiosovittimien markkinoille. Kyseinen sertifiointi varmistaa, että äänikortilla on taattu ja simppeli yhteensopivuus Applen älylaitteiden kanssa. Lisäksi kytkentä tapahtuu vaivattomasti vailla väliin tarvittavia adaptereita tai usb-hubeja.

Korg plugKEY on minikokoinen midi/audio interface, jonka avulla käyttäjä voi kytkeä midi-liitännällä varustetun kosketinsoittimen iOS-laitteeseen. Se siis muodostaa midi-koskettimiston ja iPadin/iPhonen kanssa vaikkapa kompaktin studion elektronisen musiikin luomista varten.
Toisaalta plugKEY mahdollistaa erilaisten iOS-instrumenttisovellusten hyödyntämisen keikalla tai esimerkiksi vanhemman digipianon äänen terästämisen uudemmilla soundeilla. Liikkeelle pääsee esimerkiksi sillä, että KORG Module Le- ja KORG Gadget Le -applikaatiot ovat laitteen ostajalle ilmaiseksi ladattavissa.

 

Image

24- ja 16-bittistä ääntä sekä maksimissaan 48 kilohertsin näytetaajuutta tukeva Korg plugKEY kytketään iOS-laitteeseen kiinteällä lightning-johdolla. Ominaisuuksiin kuuluvat midi-tulon (DIN) lisäksi kaksi 6,3 millimetrin studiotasoista audio-lähtöä joko aktiivikaiuttimia tai mikseriä varten, sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Tason säätämistä varten on oma portaaton säädin. Midi-kaapeli tulee hankkia erikseen.

Näiden ominaisuuksien lisäksi Korg plugKEY on varustettu viiden voltin micro-usb -portilla, jonka kautta iOS-laitetta voi ladata sen omalla virtalähteellä midi-käytön aikana, kunhan hankkii sopivan kaapelin. Tämä takaa käyttövarmuuden pidemmän tuotantosession tai keikkatilanteen aikana.

Korg plugKEY on saatavilla mustana tai valkoisena. Se painaa 69 grammaa ja vaatii vähintään iOS 8 -käyttöjärjestelmän. Yhteensopivuus luvataan seuraavien iOS-laitteiden kanssa: iPhone 6s Plus, iPhone 6s, iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad mini 4, iPad Air 2, iPad mini 3, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini, iPad neljäs sukupolvi sekä iPod touch (viides ja kuudes sukupolvi).
 

LisätiedotEM Nordic