Lab Gruppen S Deries Slimline – tehoa tarpeen mukaan

Image

Helmikuun ISE-messuilla virallisesti esiteltävien kolmen uuden mallin myötä Lab Gruppen D -sarjan vahvistimia löytyy jo kuuteen eri teholuokkaan.

Nimellistehoiltaan pienin uutuusmalli on yhden kilowatin peli, keskimmäinen antaa kaksi kilowattia ja uutukaisista suurin peräti neljä kilowattia. Ja jokaisessa on neljä erillistä kanavaa, joiden kesken tehovarannot  jaetaan.


Vahvistimissa käytetään D-sarjan lippulaivamalleisssa 2014 esiteltyä Rational Power Management -tekniikkaa, jonka ansiosta vahvistimen eri kanavien tehot voi määritellä tarpeen mukaan. Jos yhdestä kanavasta tarvitaan esimerkiksi enemmän tehoja bassokaistan ohjaamiseen, voidaan sille allokoida enemmän tehovarantoja ja kolme muuta jakavat loppureservin kevyempien vastuiden kantamiseen. 


Valmistajan mukaan kanavakohtainen Lake-prosessointi ja vaihelineaariset FIR-suotimien käyttö vastaavat vaativimpiinkin haasteisiin.

Vahvistimien konfigurointiin on tarjolla CAFÉ-applikaatio, joka nimi aukeaa sanoiksi Configuring Amplifiers For the Environment.

Systeemin kokonaissuunnittelussa avuksi voi ottaa ESP -ohjelman, jolla järjestelmän toimintaa voidaan mallintaa ennakkoon.

Lab Gruppen D 10:4L on uutuuskolmikon pienin, keskimmäisen mallitunnus on D 20:4L ja kookkaimman D 40:4L. Tunnuksen Slimline-tarkenne on perusteltu, sillä jokainen näistä mahtuu yhteen räkkiyksikköön ja suurinkin painaa vain 8,3 kiloa.

 

Image

Takalaidan varustelu on kaikissa yhteneväinen. Neljä balansoitua analogituloa on toteutettu Phoenix-asennusliittimin ja linjaus koskee myös neljää lähtöä.

Näiden väliin, takalevyn keskivaiheille jäävät kaksi Dante-normin digiliitäntää, joiden kautta kulkee kahdeksan kanavaa suuntaansa.


Lisätiedot: Bright Sales & Installation