L.R. Baggs Align Series – pedaaleja akustiselle, ulkonäköä myöten

Image

Akustisen kitaran mikrofoneihin ja etuasteisiin erikoistunut L.R. Baggs esittelee tänään avautuvilla NAMM-messuilla uuden Align-pedaalisarjan. Se koostuu neljästä kompaktista pedaalista (Session, Equalizer, Reverb ja Active DI), joiden luvataan tuovan ”studiotasoiset” äänenmuokkausvälineet keikkasoittajan arsenaaliin. Jokaista sarjan pedaaleista voi toki käyttää myös itsenäisesti. Ja koska kyse on akustisen soittajan pedaaleista on niiden ulkonäkö tyyliin sopiva.

 

Image

L.R. Baggs Align Series Session -pedaalia valmistaja kuvailee keikka-kitaristin studio-prosessoriksi, jolla voi pehmentää linjasoinnin usein karua luonnetta ja tuoda esiin kitaran luonnollista soundia. Saturate-säätö tuo soundiin lämpöä, ulottuvuutta ja harmonista saturaatiota.
Comp EQ säädöllä saa puolestaan käyttöön kolme kapealla taajuudella toimivaa kompressoria, joilla voi taltuttaa ikävältä kuulostavia alueita alataajuuksilta, keskialueelta ja ylätaajuuksilta. Kullakin kaistalla kompressori reagoi automaattisesti soittajan dynamiikkaan.
Näiden toimintojen lisäksi L.R. Baggs Align Session -pedaalissa on gain- ja volume-säätimet. Ensin mainitulla voi sovittaa aktiivisten ja passiivisten mikrofonien tulosignaalin sopivalle tasolle, jälkimmäisellä taas säädetään pedaalin voimakkuustaso.

 

Image

L.R. Baggs Align Series Equalizer on puolestaan kuusialueinen ekvalisaattori, jossa on myös kiertoa estävä notch-filtteri. Se on omiaan monelle akustiselle kielisoittimelle, kitaran ohella esimerkiksi viululle ja mandoliinille. Pedaalin kytkentä perustuu vankan maineen saaneeseen Para Acoustic  DI -etuasteeseen.

Equalizerissa on fet-esivahvistin kolmiportaisella tulosignaalin sovituksella (-6, 0, +6 dB) erilaisia mikrofoneja varten, phase-painike napaisuuden kääntöön, sekä niin ikään kolmiportainen ylipäästö-suodin (40, 80 tai 120 hertsiä), jolla voi siivota soundista matalia taajuuksia.

Align Equalizerin kuusialueinen ekvalisaattori puolestaan tarjoaa säätömahdollisuuden 85-, 350- sekä 750 hertsin sekä 1,6-, 4,8-, ja 10 kilohertsin taajuuksilla.
Notch filter taas mahdollistaa kiertotaajuuden suodatuksen aivan bassotaajuuksilta aina 300 hertsiin saakka.

 

Image

L.R. Baggs Align Series Reverb on valmistajan mukaan suunniteltu akustisen kitaran luonnollinen soundi edellä.
Reverb-säätimellä pystyy säätämään kaiun tasoa suhteessa kitaran kuivaan sointiin, kun taas Decay antaa mahdollisuuden säätää kaiun pituutta.
Lisäksi pedaalissa on analoginen sävysäätö sekä volumesäädin.

 

Image

L.R. Baggs Align Series Active DI on aktiivinen DI-boksi. Se on suunniteltu muun Align-sarjan pedaalien jatkeeksi, mutta toki sitä voi käyttää myös pelkän kitaran kanssa. Pedaalissa on tulosignaalin vaimennus kolmiportaisella pad-kytkimellä (0,-10,-20), mikäli mikrofonin signaali sitä vaatii. Phase-painikkeella onnistuu polariteetin kääntäminen, ja ground lift -kytkin poistaa maalenkin.
Valmistajan mukaan pedaalin etuaste lisää soundin dynamiikkaa, mutta säilyttää silti instrumentin soinnin hienovaraisuuden. L.R. Baggs Align Active DI voidaan mykistää jalkakytkimestä soittimien vaihdon ajaksi, mikäli Thru/Out-valitsin on out-asennossa.
Pedaalissa on sekä plugi- että XLR-lähtö.


Lisätiedot: Kitarapaja