Midas 502 täydentää 500-sarjan työkalut

Image

Hiljattain tällä palstalla uutisoitujen Midas 522 -kompressorimoduulin sekä 512-ekvalisaattorin lisäksi sarjaan kuuluu myös mikrofonivahvistin, mallitunnukseltaan Midas 502.

Mikrofonivahvistimen tekninen perusta lepää valmistajansa maineikkaiden keikkapöytien etuvahvistimissa, mutta tiedote kertoo, että kytkentää on optimoitu neljällä erillisellä transistorilla, joiden oma itseiskohina on erittäin alhainen.

Ilman pad-kytkintä toteutettu etuaste sietää Midaksen tapaan jopa +24 dBu:n tulosignaalin ja kun se lopulta sitten säröytyy, on syntyvä särö valmistajan mukaan luonteeltaan pehmeää ja miellyttävää.

Tulosignaalin vahvistustason asetus hoituu kiertokytkimellä, joka kattaa 60 desibelin skaalan viiden desibelin askelmilla.
Lähtötasolle on erikseen oma 20 desibelin skaalalla portaattomasti vaikuttava potentiometrinsä.
Säätimien yhteydessä on tasojen tarkkailuun omat led-kehänsä niin tulo- kuin lähtötasoillekin, kumpainenkin 11 pykälän mittaisena.

Ali- ja ylipäästösuotimet on poimittu aivan suoraan Midas XL4 -mikseristä ja kummankin rajataajuutta voi säätää.
Diskanttileikkurin nimellisen alareunan voi asettaa sopivaan kohtaan 1 – 40 kHz:n haarukassa ja bassovaimentimen voi puolestaan kohdistaa 10 – 400 Hz:n välillä. 

Aivan omanlaisensa lisätyökalun soundin muotoiluun tuo lähtöasteen tyypityskytkin, jolla voi valita Midas-miksereistä tutun elektronisen balansoinnin ja monien kaipaaman, vahvasti signaalia värittävän muuntajabalansoidun ja galvaanisesti erotetun kytkennän välillä.

Painokytkimet phantomsyötölle (+48 V), tulosignaalin napaisuuden käännölle, ja lähtösignaalin balansointitavalle on varustettu merkkivaloin.

Midas itse tarjoaa käyttöalustaksi omia Legend 6- ja Legend 10 -räkkikehikoitaan, mutta moduulit sopivat käyttöön muidenkin valmistajien 500-sarjan alustoilla.

Midas 512 ekvalisaattorista kertova uutinen aukeaa tämän linkin kautta.

Sekä 522-kompressorilimitteriä että 500-sarjan moduuleiden asennusalustaksi soveltuvia Legend 6- ja Legend 10 -telakoita käsittelevä uutinen puolestaan aukeaa tämän linkin kautta.

 

Lisätiedot: Bright Sales & Installation