Neunaber Iconoclast – illuusio päätevahvistimesta ja kaiutinkaapista

Image

Neunaberin Iconoclast ei jäljittele muiden vahvistimien pääteasteita ja kaiuttimia vaan luo heti saman tien omansa.

Iconolast on virtuaalinen pääteaste pedaalissa, ja samalla se toimii kuulokevahvistimena tai äänityksen liitäntänä,  tai etuasteen ja aktiivikaiuttimien välissä. Laitteessa on lisäksi sisäänrakennettu kohinasalpa.

Image

 

Kaiuttimien ja kaiutinkaappien simulaatio ja emulaatiot ovat vasta tulossa kunnolla muotiin ja tämän laitegenren edelläkävijöistä mainittakoon myös tällä palstalla uutisoitu Thomas Blugin kehittämä BluBox, jossa tutkittavana on ollut parikymmentä klassisten soundien toistajana tutuksi tullutta kaappia.
Hiljattain julkistettu DigiTech CabDryVR on lähempänä Iconolastia, mutta laitteiden välillä on eräs keskeinen ero: Iconolast pyri jäljittelemään mitään tunnettua merkkituotetta.

Pedaalin kokoisessa ja 9 V virralla toimivassa Iconoclastissa on päällä normaalin tuntuiset säädöt low, mid ja high, jotka toimivat kuitenkin hieman totutusta poikkeavasti. Perustoimintojen lisäksi niistä löytyy erilaista ekstraa: low säätelee myös emuloidun kaiutinkaapin kokoa (1x12 – 4x12), mid kaiuttimen ja vahvistimen vuorovaikutusta ja high eri kaiutintyyppien ominaisuutta taajuuksien leikkautumisessa.

Image

Äänittämisen lisäksi USB-portti saa toisenkin käytön. Mukana tulee ohjelmisto, jonka avulla mieluisan soundin parametrit voi tarkoin säätää graafisesti, tallentaa ulkoiselle tietokoneelle sekä siirtää pedaalin muistiiin


Lisätiedot: Neunaber