Nexon uudet Geot – M10 & MSUB15

Image

 Ranskalaisvalmistajan uusin line-array järjestelmä perustuu yläkaistan toistavaan Geo M10 -kaksitiekaiuttimeen ja alakertaa hoitavaan Geo MSUB15-bassokaappiin. Pontta järjestelmälle antaa NXAMP4x4 TD-kontrollerivahvistin.


Geo M10 tuo lisää jykevyyttä M-sarjaan. Uutuusmalli on varusteltu 10-tuumaisella kartoelementillä ja 1,4-tuumaisella, titaanikalvoisella diskantti-driverilla. Kaiuttimen kotelo perustuu raskaansarjan STM-järjestelmälle kehitettyyn komposiittirakenteeseen.
Kartiokaiuttimen magneettina käytetään neodyymiä, mikä selittää verraten kevyttä painoa. Massaa Geo M10:llä on vain 21 kiloa ja leveyttä millin päälle 53 senttiä. Korkeutta kaapilla on karvan alle 29 senttiä ja syvyyttä 35 ja puoli senttiä.

Geo M10:n toistoalueeksi kerrotaan  59 Hz – 20 kHz ja maksimiäänenpaineeksi ilmoitetaan 131 dB (SPL).

 

Image

Vaakasuuntaiseksi avautumiskulmaksi voidaan akustisilla aalto-ohjaimilla asettaa joko 80 tai 120 astetta. Ohjainten muutos asennosta toiseen ei vaadi erikoistyökaluja ja se voidaan tehdä kenttäoloissa.
Pystysuunnassa säteilykulmaksi kerrotaan 12,5 tai 25 astetta.

Image

Geo MSUB15 subwooferin kaiutin on 15-tuumainen ja puhekelan mitaksi ilmoitetaan kolme tuumaa. Kaiuttimessa käytetään niin ikään neodyymimagneettia. Painoa tällä kaiuttimella on 36 kiloa.
Asennusta tilapäisesti tai kiinteästi helpottaa täysin koteloon integroitu riggausvarustus. Kaapin leveys vastaa Geo M10:n leveyttä, joten ne muodostavat yhdessä tasalevyisen pinon tai nipun.
Geo MSUB15 -bassokaappia voidaan käyttää joko ympärisäteilevänä (omni) tai herttakuvioisena (cardioid).

Sekä Geo M10- että Geo MSUB15 -mallia valmistetaan keikkailuun ja asennuskäyttöön tarkoitettuina erillisinä versioina. Perusväri on musta tai valkoinen, mutta kotelot voidaan toimittaa missä tahansa RAL-värikartan värissä.
Lisävarusteina Nexolla on tarjota sekä ripustusraudat että kehikko ground stack -pinoa varten, ja tyköistuvat flight caset, mittaan tehdyt kaapeloinnit yms. järjestyvät nekin tarvittaessa.


NEXOn NXAMP4x4 TD -kontrollerivahvistimella voi ajaa enimmillään neljää M10-kaiutinta tai kolmea MSUB15-kaiutinta per kanava, ja vahvistin/kontrolleri voidaan liittää osaksi digitaalista Dante-, Ethersound- tai AES/EBU-verkkoa lisäkorteilla.

Lisätiedot: Electro Waves