Peavey Powerslide – ja steel-soittajakin voi seistä

Image

Peavey tekee uutta tulemista Euroopassa, joten sen tuotteet ovat jälleen kattavasti saataville myös Suomessa. Useamman vuoden katkon jälkeen noteerataan muutama vanhempikin tuote uutuutena, kun niitä nyt vihdoin täältäkin saa. Eräs sellainen on Peavey Powerslide, normaalin slide-kitaran ja lap steelin synteesi.

Ei voi sanoa, että Peavey Powerslide olisi syntynyt tyhjiöstä, vaan jonkinlaisena esikuvana sille voidaan nähdä Walt Smithin 1960-luvulla kehittämä ja patentoima Melobar-instrumentti. Siinä Smith yhdisti tavallisen kitaran runkoon 45 asteen kulmassa olevan steel-kitaran kaulan ja tallan. Tämä mahdollisti steel-soiton seisaaltaan ilman, että soittoasento oli hutera. Käyttäjiä löytyikin aina David Lindleystä lähtien.

Peavey Powerslide perustuu kuitenkin kokonaan lankkukitaran runkoon, ja siinä soittajan ergonomia on ratkaistu erilaisella tavalla. Powerslide on nimittäin tarkoitettu soitettavaksi seisaaltaan sekä steel-kitaran että tavallisen slide-kitaran tapaan. Toki myös istualtaan soittaminen onnistuu.
Rungon sarvimainen mutta samalla pyöreälinjainen muoto on suunniteltu siitä lähtökohdasta, että soittoalue (otelauta) pysyisi miellyttävällä etäisyydellä riippumatta soittajan ruumiinrakenteesta.

Powerslide asettuu tukevaan asentoon mukana toimitettavan Y-hihnan ja rungossa olevan neljän kiinnityspisteen avulla. Vaaka-asentoa varten hihna kiinnitetään instrumentin päädyssä sijaitsevaan kahteen pisteeseen sekä virityslavan päätyyn.
Tavallista slide-asentoa varten käytetään virityslavan sijaan kolmantena kiinnityspisteenä rungon etupäädyn tappia. Tätä soittotapaa varten on myös kaulaosan kääntöpuolelle tehty loivennus.

Peavey Powersliden yllätykset eivät pääty vain muotoiluun. Soittimessa on humbucker-mikrofoni, jota voi säätää siten, että käytettävissä on valmistajan mukaan koko sointiskaala humbuckerista yksikelaiseen.

Powersliden runko on yhtenäistä mahonkipalaa koko matkan virityskoneistolta kieltenpitimelle saakka, kun taas rungon levennykset on veistetty lehmuksesta.

Satula ja talla ovat terästä, mikä tuo oman klanginsa soundiin.

Soittimen mukana toimitetaan myös steel-rauta sekä topattu kuljetuspussi. Peavey Powerslide on kielitetty 0.13–0.56 –setillä ja se painaa 2,8 kiloa.
Hinta asettuu reilun 300 euron tietämille.

LisätiedotEM Nordic