Radial mPress jakaa puheet mediaväelle

Image

Tiedotustilaisuuden tarpeet ovat usein täysin käänteiset, jos niitä verrataan tapahtumaäänentoistoon – liitäntöjä mikrofoneille tarvitaan vain muutamia, mutta tärkeä ilmoitus mäkikotkan kisakunnosta tai kaivosyhtiön velkasaneeraukseen hakeutumisesta pitää jakaa kenties luvuttomalle määrälle tiedonhaluisia reporttereita ja kuvausryhmiä. Ja sujuvasti silloinkin, kun vallan vahtikoirat saapuvat paikalle viimetipassa ja senkin perästä. 

Radial tarjoaa ratkaisuksi yhden räkkiyksikön Mpress-mikrofonivahvistinta, jolla kahden mikrofonin signaalit saa suoraan vahvistettua, alistettua säädettävien limitterien valvontaan ja jaettua saliäänentoiston ohessa kahdeksalle vastaanottajalle.

 

Image

 

Jos kahdeksan ei riitä, on Radialilla tarjota systeemin laajentamiseen passiivisia Exo-Pod-splittereitä, joista jokainen monistaa vastaanottamansa tulosignaalin peräti 14 eri lähtöön.
Enimmillään järjestelmää voi ruokkia 448 vastaanottajaa, olipa kyseessä audio-tallennin, kameran äänitysliitäntä, ulkolähetysyksikkö, äänentoistojärjestelmä tai muu kohde.

Image

Häiriöiden estämiseksi sekä Mpressin että Exo-Podin jokainen lähtö on muuntajaerotettu ja niiden signaalitasot voidaan valita joko mikrofoni- tai linjatason liityntään sopiviksi.


Mpressin kumpikin mikrofonitulo on varustettu 48 voltin phantom-syötöllä, omalla gain-säädöllään sekä trimmiruuvin takaa löytyvällä limitterillä. Systeemin koeponnistusta varten Mpress on varustettu omalla yhden kilohertsin testiäänigeneraattorillaan, sekä audiopersoonan työtä helpottavalla kuulokevahvistimella.

Lisäksi Mpressin takalaidassa on taustamusiikin tai ohjelmaäänen toistoon tarkoitettu stereofoninen linjatulo 6,3 mm:n jakein sekä RCA-liittimin, ja samaa toimintoa voi hyödyntää myös etuseinään asennettujen RCA-liitinten tai 3,5 mm:n jakkitulon kautta.

Myös mikrofonitulot on kaksinnettu ja kaapelit voi kytkeä joko etu- tai takaseinän XLR-liittimiin.  

Mikäli kaksi mikrofonia ei riitä, voi Exo-Podin eteen kytkeä tavanomaisen mikserin, jonka syötöt sitten monistetaan splittereillä.
Neljä Exo-Pod-jakopakkia voi ketjuttaa keskenään, joten sama mikserin syöttö riittää ruokkimaan laajaa vastaanottajajoukkoa.

Exo-Podin varustelussa on huomioitu myös mahdollisten tallentimien laaja kirjo, ja ammattikehistä tutun XLR-lähtöjen käytön vaihtoehtona jokaisessa pakissa on neljä 3,5 mm:n TRS-jakkia. 

 

Lisätiedot: Radial