Rekisteröimällä Audient-rautaa saa nyt vastalahjaksi softaa

Image

Audient ARC on sivusto, jonka kautta voi rekisteröidä oman Audient-tuotteensa ja kuitata vastalahjaksi Eventiden tai Steinbergin ohjelmistotuotteita, ProducerTechin verkkokursseja tai masterointitaikureiksi tituleeratun LANDR-firman palveluksia. 

Tarjous on avoin kaikille Audient-raudan omistajille, eikä sen hyödyntäminen edellytä uuden tuotteen ostoa – jo aiemmin hankitulla laitteellakin voi noukkia edut itselleen, mutta yhden laitteen voi rekisteröidä vain yhdelle käyttäjälle. Rekisteröitäväksi käyvät kaikki Audientin tuotteet iD4-interfacesta valmistajan lippulaivaan, ASP8024HE-mikseriin, saakka. 

Eventiden valikoimista on noutopöytään tuotu tarjolle kaksi plug-in-prosessoria, UltraChannel ja UltraReverb.

UltraChannelia kuvaillaan huippuluokan mikserikanavaksi, jonka työkalut voi FlexiPath-ominaisuuden ansiosta järjestää oman työn kannalta tarkoituksenmukaisimpaan järjestykseen.

Image

Ekvalisoinnin ja dynamiikan muotoilun ohella Ultra Channel sisältää Eventiden H8000-räkkilaitteesta poimitun micro pitch -harmoniaprosessorin, delay-efektin monona tai stereona, pehmeän säröytyksen sekä analogista muuntajakytkentää jäljittelevän tehosteen. 

Kompressoreita on kaksi, perinteisempi niistä on varustettu de-essing-ominaisuudella ja side-chain-ohjauksella. Erikoisempi puolestaan juontuu Omnipressor-räkkilaitteesta ja se pystyy ääriliiskaukseen kaikkine toivottuine sivuvaikutuksineen.

UltraChannelin ekvalisaattori on viisialueinen ja tyypiltään täys-parametrinen. Ja plug-inin mukana tulee yli 200 valmiiksi ohjelmoidun presetin kirjasto, jolla käytön makuun pääsee nopeasti.

Image

UltraReverb puolestaan on Eventiden luonnehdinnan mukaan tulos yli 35 vuoden kokemuksesta kaikuprosessoreiden kehittämisessä ja pakettiin kuuluu yhdeksän eri algoritmia, joista on valmiiksi ohjelmoitu yli 300 presettiä sujuvaa liikkeellelähtöä varten.
Valikoimaan kuuluu halli- ja konserttisalikaikuja, huonetiloja, plate-kaikuja ja ns. ambience-efektejä, jotka on kaikki tuotu plugiin valmistajan H8000 UltraHarmonizer -räkkilaitteesta.

Kaikujen ohessa plugin sisältää efektin dynamiikan hallintaan ja ekvalisointiin varatut monipuoliset työkalut.

Kumpikin Eventiden plug-in toimii AAX-, AU-, Native- tai VST-muodossa seuraavissa järjestelmissä: Ableton Live 7+, Cubase 7+, Digital Performer, GarageBand, Logic 8+, Nuendo, Pro Tools 10 +, Reaper, SONAR, Studio One sekä Wavelab.

Listan ulkopuolelta mukaan joukkoon on hiljattain liittynyt myös Propellerhead, jonka Reason-sekvensseriin implementoitiin VST-tuki toukokuussa 2017. Sen toimivuuteen palaamme Riffin printtinumerossa 4/2017.

 

Cubase sekvensseriksi

Jos tietokoneeseen ei vielä ole hankkinut moniraitaiseen audio-työskentelyyn sopivaa DAW-ohjelmaa (Digital Audio Workstation) tai midisekvensseriä, niin pulmaan tarjoaa ratkaisua Audient ARCin toinen yhteistyökumppani, ohjelmistoyritys Steinberg.

Image

Sivuston kautta pääsee lataamaan itselleen Cubase LE- ja Cubasis LE2 -audiosekvensserit.


 

Opin polulle

Osviittaa äänitystoimiin ja miksaukseen voi puolestaan hakea kahdella Audientin valitsemalla ProducerTech-verkkokurssilla, joilla syvennytään kompression käyttöön ja lauluraitojen tuottamiseen.

 

Ja lopuksi masteroimaan…

Ja kun siihen vaiheeseen ehtii, voi teettää kahdeksan kappaleen (16-bittisenä) tai kahden kappaleen (24-bittisenä) masteroinnit LANDR-pajassa. Ohjeet ja kupongit niidenkin hyödyntämiseen löytyvät Audientin ARC-sivustolta.

 

Lisätiedot Audient-tuotteista: Bright Sales & Installation