Sony PCM-D100 –stereotallentimella dokumentit talteen

Image

Image

Sony esitteli Frankfurtin messuilla näpsäkän stereotallentimen, joka varastoi ääntä 32-gigaiseen flash-muistiin joko lineaarisessa PCM-muodossa tai yksibittisenä DSD-koodina.

Uuden tallentimen suorituskyky riittää  aina 192 kHz:n näytetaajuuteen ja 24-bittiseen näytteistykseen. Kummallakin kanavalla on kaksi A/D-muunninta, joiden yhteistoiminnalla talteen saadaan takuuvarmasti särötöntä ääntä. D/A-muuntimet ovat nekin 32-bittisiä. Näillä ratkaisuilla saavutetaan valmistajan mukaan äärimmäisen puhdas, 20–25 000 Hz:n audiokaistaa laajempi tekninen tallennus- ja toistoalue.

Image
Image
Image

Keskikokoiset, halkaisijaltaan 15-millimetrin kalvoilla toteutetut, suuntaavat ja erittäin herkiksi kuvaillut mikrofonikapselit voi asettaa osoittamaan sisäänpäin, jolloin 90 asteen kulma vastaa normaalia X/Y-asetelmaa. Jos mikrofonit kääntää ulospäin, syntyy 120 asteen suuntaus joka saattaa soveltua paremmin isojen kokoonpanojen tai leveän äänilähteen tallennukseen. Jos kumpikaan ei osu ihanteellisesti, voi kokeilla myös niiden väliasentoa.

Image

Image

Myös kuulokevahvistimen suunnitteluun on kiinnitetty erityistä huomiota ja valmistajan mukaan luvassa on puhdasta ja dynaamista tehoa englantilaisen herrasauton tyyliin "riittävästi".

Lisätiedot: Sony