Steinberg Dorico – nuotinnuksen uusi aikakausi?

Image

Steinberg ilmoittaa, että joitakin vuosia sitten Lontooseen juuri tätä hanketta varten kootun tiimin työ kantaa nyt hedelmää. Samalla se lupaa, että Dorico vie nuotintamisen kokonaan uuteen aikaan. 

Sekä Mac- että Windows-alustoilla toimiva Dorico tuodaan myyntiin vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta sen keskeiset ominaisuudet ovat jo julkisia. Ohjelma on suunniteltu yhtä lailla soolosoittimen tai -laulun kuin bändin komppilamppujen tai täysimittaisten partituurien kirjoittamiseen.
Grafiikaltaan Doricoa luonnehditaan ”ammattimaiseksi” ja se on tarkoitettu myös nuottijulkaisuiden tekemiseen painolaatuisella tarkkuudella.

Tiedotteen mukaan yhden ikkunan näytöllä toimiva Dorico on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi ja sujuvaksi työkaluksi. Markkinoiden ainoana se tarjoaa myös mahdollisuuden kirjoittaa musiikkia kokonaan ilman tahtilajia ja jäsentää tahtijaot jälkikäteen halutulla tavalla. Luonnollisestikin ohjelmalla voi kirjoittaa musiikkia aivan missä tahansa tahtilajissa.

Dorico sallii rajattoman määrän viivastoja partituuriin ja sama joustavuus koskee valmistajan mukaan kappaleen kokonaisuuden eri osien hallintaa sekä graafista ulkoasua, jonka osalta kaikki partituurin detaljit viivaston ja nuottien koosta alkaen ovat käyttäjän asetettavissa.
Säveltäjä tai sovittaja voi sujuvasti yhdistää myös useita erilaisia osia ja itsenäisiä kappaleita samaan teokseen.

Äänipuolella Dorico nojaa Steinbergin palkittuun audiokoneistoon ja ohjelman mukana toimitetaan tuhti kokoelma VST-instrumentteja ja -efektejä, mukaanlukien HALion Sonic SE sekä koko HALion Symphonic Orchestra -kirjasto.

Oman tiedostomuotonsa ohessa Doricolla voi tuottaa  ja lukea MusicMXL- midi- ja grafiikkatiedostoja.

Ohjelman hinnaksi on ennakkoon ilmoitettu 579 euroa Steinbergin omassa verkkokaupassa ja musiikin opiskelijoille sekä opettajille on oma edullisempi hinnoittelunsa.
Kuten arvata saattaa, haastaja tarjoaa nykyisille Finale- ja Sibelius-käyttäjille houkuttavaa vaihtokampanjaa lanseerauksen yhteydessä.

Lisätiedot: Steinberg