Steinberg uudisti Cubasen – kolmena eri versiona

Image

Cubase-audiosekvensserin uusin sukupolvi – iso numero 9 –tarjoaa nyt mm. käyttäjäkunnan toivomuksesta pakettiin lisätyn samplerin, työnäkymän optimoinnin ja luvuttomasti edistyksellisiä audio- ja midi-työkaluja säveltämiseen, tallentamiseen, editointiin ja miksaamiseen.

Ensimmäistä kertaa Steinbergin historiassa kaikki kolme ohjelman erilaista versiota – Cubase Pro 9, Cubase Artist 9 ja Cubase Elements 9 – on päivitetty kerralla kokonaisen sukupolven askeleella.
Täysammattilaisille suunnattu Cubase Pro on tehty vaativaan tuotantotyöhön, kun taas Artist 9 on suunniteltu piirun verran kevyemmäksi, mutta sekin äänen laatuominaisuuksiltaan täysin ammattimaiseksi työkaluksi muusikoille ja laulunikkareille. Kolmikon kevein on Elements – ensiaskel tietokoneavusteiseen äänitykseen ja musiikin tekoon.

 

Image

 

Kaikissa kolmessa versiossa on uutena ominaisuutena Lower Zone – näytölle varattava erillinen tila, johon voi sijoittaa mikserin ja muita työkaluvalikoita.

 

Image

 

Toinen valmistajan erikseen nimeämä hehkutuksen aihe on nimeltään Sampler Track. Kyseessä on ohjelman aiempien versioiden käyttäjien toivoma toiminto, jolla sampleja on helppo soittaa kromaattisesti ja niitä voi muovata Lower Zonen suotimilla jo työkaluilla.
Samplerin käyttöä varten Cubasen mukana tulee on satoja sampleja sisältävä Caleidoscope-kokoelma.

 

Image

 

Kolmas erikseen mainittu uutuus on ainakin toistaiseksi vain Cubase Pro 9:n ominaisuus. Kahdeksankaistaisen Frequency-ekvalisaattorin valtti on kaistojen lukumäärän lisäksi mahdollisuus käyttää Linear Phase -moodia, joka huolehtii jokaisen kaistan vaiheistuksen pitämisestä suorana.
Pro-version tarjoaa myös uudet konstit työstettävän teoksen eri alueiden merkkaamiseen.

 

Image

 

Sekä Cubase Pro että Cubase Artist on nyt varustettu lisäksi miksauskonsolin lokilla, joka muistaa kaikki MixConsolessa tehdyt asetusten muutokset. Niinpä Steinberg lupaa, että peruutusaskelten ottaminen tai tee-sitten-kumminkin-vatvoilu sujuu joustavasti.

Eikä elettäisi nykyaikaa, ellei myös Steinberg tarjoaisi ohjelman mukana pilvipalvelun erilaisia sovelluksia, joilla voi jakaa työnsä tuloksia ja sommitella musiikkia yhteistyössä muiden kanssa.

Lisätiedot: Soundtools