TC-Helicon Perform – sooloartistin runsaudensarvi

Image

TC-Heliconin Perform –sarja tarjoaa erityisesti yksin esiintyville laulaja-soittajille kätevästi mikrofonin varteen kiinnitettävän etuasteen/efektiprosessorin.

TC-Helicon Perform –sarjaan kuuluu neljä laitetta. Laulavalle kitaristille tarkoitettu VG, laulavalle kosketinsoittajalle suunnattu VK, pelkästään laulajalle ajateltu V sekä sämpläystä ja äänen radikaalimpaa muokkausta harjoittavalle solistille tehty VE.

Näistä kolme ensin mainittua on varustettu Adaptive Tone -toiminnolla, joka tarjoaa valmistajan mukaan ”täydellisen” ekvalisoinnin, kompression, de-esserin ja gate-efektin napin painalluksella.
Jokaisessa Perform-sarjan laitteessa on myös ”älykäs” etuasteen gain-säätö.
Digitaalisen muunnoksen signaali-kohinasuhteeksi puolestaan ilmoitetaan 115 db.
Kunkin laitteen pariksi on hankittavissa pedaali (Switch-3,  Switch-6), jolloin toimintoja voidaan ohjata jalalla.

TC-Helicon Perform-VG tarjoaa laulavan kitaristin avuksi tarvittaessa kaksi laulustemmaa. Niiden luomisessa hyödynnetään valmistajan NaturalPlay –teknologiaa, jossa stemmaäänet luodaan kitaran sointusävelten pohjalta.
Ja jos tekee mieli käyttää automaattista vireenkorjausta lähimpään puolisävelaskeleeseen, niin sekin onnistuu. Lisäksi ulottuvilla ovat ”studiotasoiset” reverb- ja echo-kaiut laululle ja kitaralle, ja jälkimmäiselle myös chorus-efekti. Ne voi spiikkauksen ajaksi kytkeä pois Talk-painikkeella.

Kitaran linjasoundin parantamiseen TC-Helicon Perform-VG tarjoaa lääkkeeksi BodyRez-algoritmin, jota käyttäen soundin luvataan muuttuvan selvästi täyteläisemmäksi. Lisäksi laitteessa on Anti-Feedback –toiminto, mikrofonia varten 48 voltin phantom-virta sekä Tap-tempo.
Kitaran ja laulun välinen balanssi sekä sopiva lähtötaso laitetaan kohdalleen kaiken keskellä olevalla kiekkosäätimellä.

TC-Helicon Perform-VK:ssa on samat perustoiminnot kuin kitaraversiossa, mutta eroakin on. Ensinnäkin tämä laite toimii tarvittaessa 4-in/8-out –sovittimena äänittämistä varten.
Lisäksi VK tarjoaa älylaitteen kautta ladattavaksi enemmän efektejä, ja mahdollisuuden koota niitä kokonaisuuksiksi kolmen preset-painikkeen taakse.

TC-Helicon Perform-V on sekin syönyt samaa ruisleipää, mutta tietenkin laulajalle optimoiduin maustein.
Ensinnäkin siihen on mahdollista ladata lisää laulusoundeja ja harmonioita. Näistä suurimmassa osassa HIT-ominaisuus, jolla voi kappaleen kertosäettä painottaa lisää, kun painaa kyseistä preset-painiketta toisen kerran, jolloin sen väri muuttuu siniseksi.
Lisäksi Double-, Reverb- ja Echo-toimintojen kautta saa ilmoille klassisia tuplaus- ja kaiku-soundeja neljä kappaletta kunkin painikkeen takaa.

Sarjan täydentävä TC-Helicon Perform-VE on omiaan niille, jotka esittävät EDM- ja Dance-tyylistä musiikkia. Laite tarjoaa mahdollisuuden manipuloida lauluäänen virettä ja sävyä, sekä sämplätä sitä kosketinsoittimelle reaaliajassa.
Lisäksi VE on varustettu yhdellä painikkeella toimivalla rumpuluupperilla.

Lisätiedot: TC-Helicon