Yamaha L-sarja – akustisen kitaran suosio kestää!

Image

Image

Yamahan akustisella L-sarjalla tuli täyteen 40 vuotta ja juhlan kunniaksi, tai ihan muuten vain, Frankfurtin messuilla esiteltiin tämän kitaramalliston neljäs sukupolvi.

Kaikissa L-malleissa on nyt kokopuinen kuusikansi, jonka tuennassa käytetään aiempaa matalampaa rimoitusta, sekä Yamahan omaa Acoustic Resonance Enhance eli A.R.E.-käsittelyä. Menetelmässä puuta vanhennetaan keinotekoisesti lyhytkestoisessa prosessissa, joka perustuu ilmankosteuden, lämpötilan ja ilmanpaineen säätelyyn. Sen tuloksena puun rakenteen pitäisi vastata luonnollisesti ikääntynyttä, aktiivisesti soitetussa soittimessa olevaa puuta.
L-mallistossa kaikukopan kyljet ovat aiemmin olleet ruusupuuta, nyt saatavilla on myös mahonkikylkisiä malleja.

 

Image

Kuvassa malli LJ16.

Kaulan profiili ja ennenkaikkea sen rakenne on nekin uudistettu. Kaikissa nykymalleissa on viidestä rinnakkaisesta viipaleesta koottu kaula. Kolme leveämpää viipaletta ovat mahonkia ja niiden välissä on sitten kaksi kapoisampaaa ruusupuista kerrosta. Pikanttina yksityiskohtana mainittakoon otelaudan reunalistojen pullea ulkopinta, joka jatkaa luontevasti kaulaprofiilin kaarta aina otelaudan etureunalle asti. Uudistuksen täydentävät kielten korkeuteen tehdyt muutokset, ja trimmin pitäisi valmistajan mukaan nyt suosia perinnetietoisia soittajia.

L-mallien sähköisestä ulottuvuudesta huolehtii SRT Zero Impact -systeemi, eli käytännössä passiivinen, satulaluun alle sijoitettu pietso-elementti jonka lähtöjakki on integroitu taempaan hihnatappiin.  

Lisätiedot: F-Musiikki

Frankfurtin Musikmesse- ja Prolight & Sound -tapahtumien uutisointi jatkuu tällä sivustolla ja jämerän messukatsauksen voit lisäksi lukea painetun Riffin numerosta 2/2014, joka ilmestyy 16. huhtikuuta. Varmista omasi tilaamalla lehti nyt tästä.