Axiom AX12C on lujaääninen line array ulko- ja sisäkäyttöön

Proelin Axiom-tuotemerkillä lanseeraama AX12C on alumiinirunkoinen pilari, jossa yhden yksikön kalusteena on kaksitoista 3,5 tuuman elementtiä. Neodyymimagneetit ja säänkestävät kartiot kuuluvat speksiin, mutta rakenteen omaperäisin piirre on solakan kotelon transmissiolinja, joka johtaa elementtien taka-aallon kaiuttimen taakse vastakkaisvaiheessa etuaaltoon nähden ja tuottaa pilarille akustisen kardiodi-suuntakuvion.

Täysin ilman ohjailua ei AX12C posota etusuuntaankaan, sillä kartioiden eteen on sijoitettu FDW-aalto-ohjaimet (Front Diffraction Waveguide), joilla Proelin mukaan annetaan loppusilaus tasaiselle ja leveälle 100 asteen suuntakeilalle. Tehokkan takavaimennuksen ja leveän etukeilan pitäisi myös ratkoa myös monitoroinnin tyypillisiä kuuluvuusongelmia.


Pilarin toistokaistaksi ilmoitetaan 180 Hz – 16 kHz ja maksimiäänenpaineeksi 130 dB (SPL / 1m).

Fyysisen ohjauksen lisäksi systeemin toimintaa tukee DSP-prosessori, joka on sijoitettu D-luokan vahvistimen kanssa SW2100A-subbass-kaiuttimen koteloon. 21-tuumaisella elementillä varustettu aktiivinen SW2100A toimii tarvittaessa myös pilarin jalustana.

Subbarin toistokaistaksi ilmoitetaan  34 – 180 Hz ja maksiäänenpaineeksi 132 dB (SPL / 1m)

 

Yhteen torniin voi pinota enintään neljä AX12C-pilaria ja oletusarvoiseksi lähtökohdaksi valmistaja nimeää kahden subbass-kaapin ja neljän yläkerran setin.
Myös ripustus on huomioitu ja yhden raudan varassa voi roikottaa enintään neljää pilariyksikköä. Painoa AX12C-yksiköllä on 13 kiloa.
Erilaisiin kiinteisiin asennuksiin tarvittavat asennuskannakkeet täydentävät lisävarusteiden valikoiman.

Reilun metrin korkuinen Axiom AX12C on nimelliseltä tehonkestoltaan 720 wattia (ohjelmatehoa). SW2100A:n nimelliseksi vahvistintehoksi taas ilmoitetaan 4 000 wattia.
DSP puolestaan toimii 96 kHz:n näytetaajuudella ja käyttää 40-bittistä liukulukulaskentaa. Prosessorissa on kolme tehtaan ohjelmoimaa presettiä erilisille kokoonpanoille ja yksi vapaa muistipaikka käyttäjän asetuksille. Prosessorin ohjaus onnistuu myös Axiomin Pronet AX -softalla. 

 

Lisätiedot: Bright Sales & Installation

29.05.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy