DV Mark EVO 1 – digiajan natiivi perinnevahvistimen käytettävyydellä

DV Mark EVO 1 on jatkoa valmistajan digitaalisille Multiamp-vahvistimille, mutta tuo samaan pakettiin perinnevahvistimen helpon käytettävyyden. Tarjolla on yhteensä 12 digitaalista kitaravahvistinmallinnusta.

DV Mark EVO 1 on etupaneeliltaan perinteisen vahvistimen kaltainen, sillä se tarjoaa käyttäjälle kaksi vahvistinkanavaa Gain /Low / Mid / High / Level / REVERB Level –säädöillä. Valmistaja on huomioinut niin passiivisten kuin aktiivisten mikrofonien käyttäjät omilla tuloliitännöillä.

 


Päätevahvistimen voimakkuutta säädellään näiden Amp1- ja Amp2 –kanavien yhteisellä Master-säädöllä. Muita yhteisiä säätöjä ovat boost-toiminnon ja kuulokelähdön voimakkuus. Lisäksi pakettiin kuuluu tietenkin viritysmittari sekä tulo ulkoiselle musiikkisoittimelle.

Kumpaakin kanavaa kohden DV Mark EVO 1 antaa kuusi eri vahvistinsoundia, jotka ovat valittavissa manuaalisesti omasta säätönupista.

Ykköskanavaan on tehdasasetuksena asennettu DARKFACE ‘65 (65 Blackface FENDER® TWIN), MARAGOLD (DV Mark Greg Howe signature), TOP 30 (Vox AC30), TRIPLE 6 CH1 (DV Mark Triple 6), ROCK ‘75 (UK) (MARSHALL® JCM800®) sekä ECSTASY CH2 (BOGNER XTC® CH2). Näistä neljä ensimmäistä ovat luonteeltaan puhtaita soundeja ja viimeiset kaksi crunch-tyyppisiä. Ykköskanavan kaikuvaihtoehdoksi on asetettu Accutronics-tyyppinen jousikaiku.

Kakkoskanavasta löytyvät TRIPLE 6 CH2 (DV Mark Triple 6), SLODRIVE (US) (SOLDANO X88R ® CH2), JCMARK (MARSHALL ® JCM800 ®), MARAGOLD (DV Mark Greg Howe signature), SLODRIVE (US) (SOLDANO X88R ® CH3) sekä RECTO (US) (Mesa Boogie ® DUALRECTIFIER ®). Näistä kolme ensimmäistä ovat crunch-tyyppisiä ja kolme viimeistä lead-soundeja. Tämän kanavan kaikuvaihtoehdoksi on tehtaalla asetettu DV Markin oma custom-kaiku.

 

 

Molempien kanavien kokoonpanoa voi vielä edelleen kustomoida mieleisekseen DV MARK EVO –softan avulla. Se nimittäin tarjoaa clean-, crunch- ja lead-soundeja viisi kutakin. Tämä räätälöinti onnistuu vahvistimen takapaneelista löytyvän usb-väylän kautta. Softasta käsin voi muokata myös kanavien kaikuasetuksia vaihtamalla kaikutyypin ja/tai muokkaamalla sen parametrejä.

DV Mark EVO 1 hyödyntää valmistajan itse kehittämää päätevahvistin-teknologiaa. Tehoa on tarjolla 250 wattia neljän ohmin kuormalla ja 150 wattia kahdeksan ohmin kaapilla. Mitä tulee päätevahvistimen luonteeseen, valmistaja kuvailee sitä soinniltaan erittäin lämpimäksi ja dynamiikaltaan erinomaiseksi.

DV Mark EVO 1 mahdollistaa efektien kytkemisen kahden efektisilmukan voimin, ja kaiutinkaapin/kaappien kytkennän joko standardiplugein tai Speakon-kaapelilla. Soundin voi tietysti lähettää balansoituna suoraan vahvistimesta, ja tällöin signaalitaso voidaan vastaanottavasta laitteesta riippuen asettaa +4- tai -10 db –tasoiseksi. EVO 1 –softa antaa vaihtoehtoja myös emuloidun lähtösignaalin suhteen, ja käyttäjä voikin valita vaihtoehdoista 4x12” VINTAGE 30® (Celestion® Vintage 30®), 2x12 CELESTION® (Vox® AC 30®), 1x12 JENSEN® (Fender® De Luxe®) tai lähettää signaalin kokonaan vailla emulointia.

 

 

Takapaneelin Midi-tulon kautta voidaan kytkeä EVO-jalkapedaali, joka mahdollistaa kanavanvaihdon, boost- ja kaiku-toimintojen on/off-kytkemisen sekä Mute/Tuner-toiminnon.

DV Mark EVO 1 painaa 3,5 kiloa, ja sen fyysiset mitat ovat 100/360/255, mm.

Lisätiedot: Musamaailma
 

31.05.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy