Taylor Academy – helppo soitettavuus, huokea hinta

Taylor esitteli alkuvuodesta uudet Academy-sarjan kitarat. Valmistajan mukaan kyseessä on soinniltaan laadukas, käyttöä kestävä ja erityisen helpposoittoinen akustinen kitaramallisto, joka on myös huokeasti hinnoiteltuja.

Koska Taylor Academy –sarjan kitarat on suunniteltu kitaransoittoa aloittavien näkökulmasta, on soittotuntuman helppous maksimoitu muutamin eri keinoin. Kielten soiva pituus on hieman normaaliakustista lyhyempi, ja ne on säädetty hieman tavallista lähemmäksi otelautaa.
Myös soittimien kaula on muotoiltu hoikaksi, ja kielten leveyttä satulassa on hiukkasen tiivistetty.
Ja viimeisimpänä mutta ei vähäpätöisempänä seikkana mainittakoon Taylor Academy -kitaroiden koppaan muotoiltu armrest-loivennus, joka helpottaa soittotuntumaa vielä entisestään plektrakäden puolelta. Tämän ominaisuuden on tässä hintaluokassa mahdollistanut se, ettei kitaroissa ole lainkaan reunalistaa.


Taylor Academy -sarja käsittää kolme erilaista mallia. Erityisesti plektra/komppisoittajille on tarjolla D-mallinen Dreadnought Academy 10e.
Sormisoittajien tarpeisiin taas on suunnattu Grand Concert Academy 12e.
Valmistaja ei ole unohtanut myöskään nailonkielisten kitaroiden ystäviä, joille tarjolla on Nylon String Grand Concert Academy 12e-N.

 

 

 

Taylor Academy 10e- ja 12e –kitaroissa on kokopuinen kansi, joka on valmistettu sitkakuusesta. Sivut ja pohja ovat laminoitua sapelea. Kaulaan tuo jämäkkyyttä mahonki, ja soinnillista pikanttia luo eebenpuinen otelauta.
Satulan materiaali on Nubone, tallan kieliosa puolestaan on Micartaa. Molemmissa kitaroissa kielten soiva pituus on 24 7/8 –tuumaa.

Taylor Grand Concert Academy 12e-N –malli on materiaaleiltaan pitkälti samanlainen kuin teräskielinen 12e-malli. Siinä kokopuinen kansi on valmistettu niin ikään kuusesta, mutta Lutz-lajikkeesta. Satulan ja tallan kieliosan materiaali taas on Tusq.
Tässä soittimessa kielten soiva pituus on hieman pidempi, 25 ½ -tuumaa.

Kaikki Taylor Academy –sarjan kitarat on varustettu tallanalusmikrofonilla. 10e- ja 12e-mallien ES-B –elektroniikka sisältää myös digitaalisen viritysmittarin. Kaikki sarjan kitarat toimitetaan topatun kantopussin kera. Kitaroiden hintahaarukka sijoittuu 500 euron paremmalle puolelle.

Lisätiedot: Taylor 

25.05.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy