Audio-Technica AT20 -sarja – edullisia studiomikrofoneja

|
Image
 

Teksti: Martin Berka, kuvat: Tommi Posa, Audio-Technica

AT20-sarjaan kuuluu kolme koti- ja projektistudiolle suunnattua mallia; kaksi kiinteäll suuntakuviolla, kolmas vaihdettavalla.

Viisi vuotta sitten julkaistu AT2020 on ominaisuuksiltaan suoraviivainen, keskikokoisella kapselilla varustettu kondensaattorimikrofoni. Suuntakuvio on kiinteästi hertta ja elektroniikasta on jätetty pois edullisuuden nimissä kaikki yleiset lisäominaisuudet, kuten bassoleikkuri tai signaalin vaimennus. Mikrofoni on hyvin kestävänoloinen, samoin kuin siihen kuuluva kiinteä adapteri.
Uusilla AT2035- ja AT2050-mikrofonilla on keskenään yhteneväinen ulkokuori (hieman pidennetty AT2020-mallista), mutta ne eroavat sisäisesti hieman toisistaan. AT2035-mikrofonin kapseli on sama kuin edullisemmassa mallissa, mutta tässä on nyt tarjolla sekä bassoleikkuri että 10 dB:n vaimennus. AT2050 taas antaa käyttäjälle toisentyyppisellä kapselilla hertan lisäksi vielä kaksi muuta vaihtoehtoa suuntakuvioiksi – pallo ja kahdeksikko – ja lisäksi suuremman herkkyyden.
Molempiin uutuusmikrofoneihin tulee vakiotarvikkeena tiukasti istuva kehtoripustin.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.