Zoom R16 – tallennin, äänikortti ja kontrolleri samoissa kuorissa

|
Image
 

Teksti: A-J Syrjänen

Kuuntele, äänitä, miksaa ja efektoi: Zoom R16 tarjoaa monipuolisen äänitysmokkulan kotiin ja matkalle

Zoom R16 on helposti mukana kannettava moniraituri, äänikortti tietokoneelle ja monien eri äänityssoftien kontrolleri. Tämä testi painottuu R16 avuihin itsenäisenä äänitysmasiinana sillä kirjoitushetkellä uusimman mac-ympäristön ja Logic-softan tukipolitiikka oli vasta alkuvaiheissaan. Vanhemmalla mac-käyttiksellä ja Logic Pro 7 -softalla R16 toimi hyvin äänikorttina, mutta kontrollerioption ilot jäivät tälläkin kombinaatiolla kokematta. Valmistaja työskentelee asian parissa ja niinpä ohjelmiston päivitystä odotellessa syvennymmekin laitteen muihin anteihin.

Äänitekniikka tarjottimella

Vaaleaan muovikoteloon pakattu R16 on jämerän tuntuinen – runko ei nitise ja laitteen painokytkimet, säädöt ja liu´ut ovat napakoita. Virrantarve hoituu mukana tulevalla virtalähteellä, usb:n kautta tai kuudella AA-koon perusparistolla. Yhdellä patterikuusikolla luvataan toiminta-aikaa noin viideksi tunniksi.

 

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut myymälät kautta maan. Lehteä voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan tilaustoiminnon avulla.