Darkglass Element – kaiutinsimulaatio ja kuulokevahvistin

Image

Darkglass Element toimii kaiutinsimulaatio-boksina ja kuulokevahvistimena. Pedaalia voidaan käyttää harjoitteluun taustamusiikin tahdissa tai DI-käyttöön kaiutinsimulaation kera.

 

Darkglass Element on varustettu kahdella kuulokeliitännällä (3,5 millimetriä), jotka on sijoitettu pedaalin päätyyn. Molemmille on oma voimakkuussäätö kosketusnäytöiltä ohjattavien liukusäätimien muodossa.
Kosketukseen reagoivalla sensorilla valitaan myös jokin Darkglass Elementin viidestä kaiutinsimulaatiosta.

 

Image


Impulssivasteita voidaan vaihtaa USB C -liitännän kautta Darkglass Suite -ohjelmasta käsin. Samaa väylää pitkin hoituvat luonnollisesti firmware-päivitykset.
Myös bypass-tila on mahdollinen.

Darkglass Elementin tuloliitännät on sijoitettu pedaalin oikeaan sivuun. Tulotason valinta tehdään kolmiportaisella kytkimellä (0, -12, -30 db) sen mukaan onko kyse instrumentti-, linja- vai vahvistintasoisesta signaalista.

 

Image


Plugi-liitännöistä alempi toimii instrumenttitulona (Instrument in) ja ylempi puolestaan vahvistintulona (Amp in). Instrumenttituloon voidaan kytkeä suoraan esimerkiksi pedaalilaudasta tuleva signaali.
Plugiliitännät toimivat tarvittaessa myös rinnankytkettyinä lähtöinä vahvistin/kaappi-kytkentää varten.

Image

Darkglass Element ei toimi keinokuormana, joten vahvistimen tulee olla aina kytketty kaappiin. Mikäli tehoa ei ole 100 wattia enempää, voidaan Element liittää vahvistimen ja kaapin väliin.  
Poikkeuksena valmistaja mainitsee oman D-luokan päätevahvistimella varustetun nuppinsa, jonka käytön luvataan olevan turvallista ilman kuormaa.
Valmistaja muistuttaa kuitenkin, ettei instrumenttia ja vahvistinta saa kytkeä pedaaliin samanaikaisesti oikosulun varalta.

 

Image

 

Darkglass Element on varustettu myös aux-tulolla (3,5 millimetriä), jonka kautta siihen voidaan liittää tietokone, mikseri tai vaikkapa kosketinsoitin.
Bluetooth-yhteys ulkoiseen laitteeseen puolestaan muodostetaan painamalla kosketussensoria kunnes kaikki viisi valotäplää syttyvät.
Darkglass Elementissä instrumentin/vahvistimen ja taustan välinen suhde määritellään Blend-sliderilla.
Resoluutio on 24-bittinen ja latenssiksi ilmoitetaan 2,2 millisekuntia.

Darkglass Element yhdistetään mikseriin tai äänikorttiin balansoidun XLR-lähdön kautta. Lähtö on varustettu Ground lift -kytkimellä.
Bluetooth- ja aux-tulot eivät kulje tähän lähtöön.

Darkglass Element toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella, ja virrankulutus on 250 milliampeeria.

Lisätiedot: Darkglass

•••

Printtilehdessä 6/2020 julkaistun Darkglass Elementin käyttötestin voit lukea nyt myös Riffin nettisivustolta. Juttu aukeaa tämän linkin kautta.