Paiste laajensi Masters-mallistoaan kuudella symbaalilla

Image

Tuoreet lisäykset ovat kolme Extra Thin -sarjan crashia, kaksi Dark Splash -mallia sekä Dark Crash Ride 22-tuumaisena versiona.

Paisteen tiedotteessa kerrotaan, että niin fyysisesti kuin akustisestikin 18-, 19- ja 20-tuumaiset Extra Thin -crashit ovat hillityn tyylikkäitä ja niiden suunnittelussa on kuunneltu elävää studiolegendaa, rumpali Jim Keltneriä, jonka johdolla on haettu softimpaan musiikkiin istuvaa ja lämpimin sävyin puhuttelevaa soundia.

Extra Thin -crashien kohdalla Paiste päätyi myös verraten nopeasti vaimentuvan soundin kannalle, koska näiden symbaaleiden soveltuvuus komppikäyttöön oli tärkeä kriteeri sekin.
Sensitiivisen vasteensa ansiosta Extra Thin -crashit sopivat myös malletein soitettavaksi ja ovat omiaan crescendoja kohisteltaessa, toteaa Paiste.

Kahdeksan- ja kymppituumaiset Dark Splash -symbaalit noudattavat samaa herrasmieslinjaa ja valmistajan mukaan ne humahtavat täyteläisen pyöreällä ja tasaisesti vaimenevalla soundilla. Tumman perussointinsa ja nopean syttyvyytensä ansiosta ne istuvat luontevasti Masters-sarjan täydennykseksi silloin, kun tarvitaan hillityn puhuttelevia aksentteja, kerrotaan Paisteelta.

 

Image



Pisteenä iin päällä on uusi  22-tuumainen Dark Crash Ride, joka tuo yhdistettyjen aksentti- ja komppipeltien valikoimaan aiempaa isomman vaihtoehdon. Valmistajan mukaan tarjolla on sama kermainen soundi, mutta vieläkin syvemmälle luotaavalla ja tummemmalla pesulla, jossa riittää sävyjä ja kerroksia yllin kyllin.
Silti tämäkin symbaali tarjoaa kylliksi erottelevuutta, jolla yksittäisen kapulan iskut piirtyvät selkeinä komppikäytössä.

Masters-sarjan symbaalit valmistetaan perinteiseen tapaan käsityönä ja niiden materiaalina on CuSn20-pronssiseos.


Lisätiedot: Soitin Laine