Rocktron VersaTune – viritysmittarin ei tarvitse olla pedaali

Image

Studiossa ja isommilla kiertueilla pieni koko ei ole ehdoton vaatimus, tärkeämpää voi olla esimerkiksi näytön hyvä luettavuus myös etäämpää. Näin perustelee Rocktron räkkikokoista VersaTune-viritysmittariaan.


Rocktron VersaTunen näyttötarkkuudeksi on kaksi vaihtoehtoa, joko vakiotapa +/- 10 sentin pykälillä tai täsmätapa +/- yhden sentin jaotuksella.
Staattisten ledien vaihtoehtona on liikkuva strobonäyttö ja kummankin ohessa mittari ilmaisee soivan sävelen sävelnimen ja käytössä olevan viritysasteikon. 

 

Image

 

VersaTune sopii kitaran ja basson ohessa käytettäväksi myös mandoliinin, ukulelen ja pedal steel -kitaroiden kanssa ja mittariin on ennalta ohjelmoitu valmiit setit näille soittimille sekä tyypillisille kitaran avovireille. Myös alaslasketut vireet kuuluvat repertuaariin, joka käsittää kokonaisuudessaan peräti 126 erilaista viritysasteikkoa.

Virityksen kiintopiste voidaan asettaa 436h – 445 Hz:n haarukassa ja vakiona mittari asettuu A = 440 Hz:n referenssiin.

VersaTunessa on kaksi tuloliityntää etulaidasssa ja painokytkin niiden valintaa varten. Kaksi vaihtoehtoista tuloa on takalevyssä. Myös lähtöjä on kaksin kappalein ja ne on sijoitettu laitteen takalaitaan.

Lisätiedot: Milbrook Musiikki