ToneWoodAmp – efektit suoraan kitarasta

Image

ToneWoodAmp ei ole vahvistin perinteisessä mielessä, vaan se hyödyntää akustisen kitaran pohjaa ja kaikukoppaa lisäten instrumentin luonnolliseen sointiin efektejä ja täten tekstuuria.

ToneWoodAmpin kiinnittäminen kitaraan vaatii pienen esivalmistelun, sillä ensin soittimen pohjan sisäpintaan tulee asentaa pienehkö X-magneetti. Kun se on paikallaan, laitteen kiinnittämisen ja irrottamisen luvataan onnistuvan helposti.
Ennen varsinaista käyttöä ToneWoodAmpin tuloliitäntään yhdistetään piuha kitaran omasta mikrofonilähdöstä. Päällä ollessaan laite aiheuttaa värähtelyjä kitaran pohjaan, minkä johdosta siitä tuleva efektisoundi toimii vuorovaikutuksessa kitaran normaalin äänen kanssa.

Image

ToneWoodAmp tarjoaa kahdeksan digitaalista efektiä: kolme erilaista kaikua, delay, tremolo/delay, Leslie-tyylinen tremolo, auto-wah sekä overdrive (chorus-efektin kerrotaan olevan kehitteillä).
Kullekin näistä ToneWoodAmp tarjoaa kolme parametria, esimerkiksi delay/echo-efektistä voidaan säätää speed-, regenerate- ja reverb-ominaisuuksia.
Jokaiselle efektille on kymmenen muistipaikkaa, johon ne voidaan tallentaa erilaisia kombinaatioita ajatellen. Lisäksi efektien volume- ja gain-säätö voidaan ohjelmoida.

Image

ToneWoodAmp on taipuu myös aivan tavalliseksi efektiprosessoriksi, kun sen output-liitäntä yhdistetään mikseriin, akustisen kitaran vahvistimeen tai vaikkapa äänikorttiin. Tällöin laitteen Blend-moodilla määritellään efektien suhden kuivaan sointiin.
Lisäksi ToneWoodAmp voidaan kytkeä i-alkuisiin älylaitteisiin TRRS-liitännän avulla, ja käyttää sitä esimerkiksi MIDI Guitar – ja Sampletank -sovellusten kanssa.

ToneWoodAmp käyttää kahta AA-paristoa, joilla sen luvataan toimivan kahdeksan tuntia. Laitteen luvataan toimivan hyvin niin teräs- kuin nailonkielistenkin kitaroiden kanssa.

 

Lisätiedot: ToneWoodAmp